Izvor:
20.05.2019 u 06:45
0

KOSOVSKA MITROVICA: Srpska lista osvojila više glasova u odnosu na 2017!

Srpska lista je na jučerašnjim izborima za gradonačelnike severne Kosovske Mitrovice, Zubinog potoka, Leposavića i Zvečana osvojila veći broj glasova u odnosu na prethodne izbore na KiM pre dve godine.

Srpska lista je, na primer, u Leposaviću, prema još nezvaničnim informacijama, osvojila 98 odsto glasova, odnosno oko 7.000 glasova, što je za 2.160 glasova više u odnosu na 2017. godinu.

Kandidat za gradonačelnika Leposavića Zoran Todić izrazio je zadovoljstvo zbog toga i ocenio da su Srbi pokazali jedinstvo, te nisu, kako kaže, dozvolili da se ta lista "zbriše sa političke scene" što su mnogi pokušali da učine.

Danas su Srbi birali opstanak srpskih opština. Zahvalio bih rukovodstvu države Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vucićem koji je sve ovo vreme uz srpski narod, kao i direktoru Kancelarije za KiM Marku Ðuriću i Vladi Srbije – rekao je Todić sinoć novinarima pošto su predstavnici SL proglasili pobedu.

Za Srpsku listu u severnoj Kosovskoj Mitrovici 2017.godine glasalo je 5.372 birača, a juče 1.765 više, preneo je novinarima Goran Rakić predsednik Srpske iste koji će ostati na čelu Mitrovice.

On je istakao da nije uspeo bojkot opozicije, s obzirom da je Srpska lista u sve četiri opštine osvojila 94,24 odsto glasova.

Nije uspeo bojkot opozicije koji je želeo da srpski narod gurne u ruke Prištine i da nas ostavi ovde na cedilu. Hvala Srbiji, predsedniku Aleksandru Vučiću, direktoru Kancelarije za KIM Marku Ðuriću i Vladi Srbije na apelu, jer su oni pozvali srpski narod na jedinstvo, a Srbi na KiM su poslušali apel i pokazali odgovornost – rekao je Rakić.

Pobedom Srpske liste, građani su, kaže Rakić, pokazali Prištini i međunarodnim institucijama da "kada smo složni, možemo sve".

To je odgovor Prišitni na anticivilizacijske takse koje su uveli srpskom narodu, na statut koji su doneli o Trepči, na montirani proces protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića. I on je zajedno sa nama odneo ovu pobedu, pobedu srpskog naroda iako nije ovde – rekao je Rakić.

Prema rečima kandidata za gradonačelnika opštine Zubin potok, Srđana Vulovića, u tom mestu Srpska lista je osvojila 95,45 odsto.

Danas je bio referendum kom ćemo se carstvu opredeliti, naše carstvo je ovde, naša država je država Srbija. Mi sa ovih prostora nemamo nameru da idemo nigde i mi se osećamo svoj na svome i to mora da shvati i Priština i Brisel i ceo svet. Želim da im poručim da nas ne pritiskaju, jer što nas više pritiskaju, mi ćemo biti sve odlučniji – rekao je on.

U opštini Zvečan, Srpska lista je osvojila 94,2 odsto glasova, što je za 1.402 glasa više nego na prethodnim izborima.

Kandidat te gradonačelnika Zvečana Vučina Janković ocenio je da su Srbi na dostojanstven i demokratski način pokazali kako se brane srpski interesi na KIM.

Mislim da ću prvi ja da stanem ispred Srpske liste u Zvečanu i potruditi se da opravdam poverenje koje su mi građani dali – rekao je Janković.

Posle obraćanja medijima, predsednik Srpske liste pozvao je telefonom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekavši mu da su se građani okupili u centru Mitrovice, ne da proslave pobedu, već jedinstvo srpskog naroda.

Nakon što im se predsednik Vučić telefonskim putem obratio, okupljeni budući gradonačelnici četiri opštine i građani uzvikivali su "Aco Srbine".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter