Izvor:
23.04.2019 u 10:14
0

VLADA SRBIJE: Donet je Zaključak o usvajanju teksta Memoranduma o razumevanju u vezi sa realizacijom projekta „Beogradski metro“!

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici više zaključaka među kojima i Zaključak o usvajanju teksta Memoranduma o razumevanju između Srbije, Grada Beograda i kompanije Power Construction Corporation of China, Limited, Narodna Republika Kina o saradnji u vezi sa realizacijom projekta „Beogradski metro“.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Memorandumom o razumevanju se iskazuje obostrana namera za nastavak dobre međusobne saradnje, u cilju realizovanja ovog prioritetnog infrastrukturnog projekta za Srbiju.

U cilju dalje saradnje sa kineskim partnerima u oblasti infrastrukture, na sednici je usvojen i Zaključak o usvajanju teksta Protokola o saradnji na projektu projektovanja i izvođenja radova na izgradnji brze saobraćajnice-državnog puta Novi Sad-Ruma („Fruškogorski koridor“).

Vlada je usvojila i Zaključak o usvajanju teksta Ugovora o razvoju između Srbije i China Road and Bridge Corporation, radi realizacije projekta Srpsko-kineski industrijski park u Beogradu.

Ova kineska kompanija jedna je, ističe se, od najvećih na svetu u oblasti građevinarstva, sa 60 godina iskustva na međunarodnim projektima i u ovom trenutku izgradila je više od 20 industrijskih parkova. Industrijski park prostiraće se na 320 hektara pored Pupinovog mosta u Borči, i u njemu će biti smešteno više od hiljadu visokotehnoloških kompanija, sa potencijalom zapošljavanja oko deset hiljada stručnjaka.

Prema planu, projekat bi trebalo da bude realizovan u tri faze, a ukupna vrednost ove investicije iznosiće oko 257 miliona evra.

Realizacija ovog projekta doprineće dolasku novih tehnologija, transferu znanja i otvaranju novih visokotehnoloških radnih mesta.

Radi realizacije izgradnje Srpsko-kineskog industrijskog parka, vlada je danas usvojila još dva dokumenta – Zaključak o usvajanju teksta Ugovora o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću između Republike Srbije i strateškog partnera osnovanog od strane China Road and Bridge Corporation u NR Kini i Zaključak o usvajanju teksta Poslovnog plana Srpsko-kineskog industrijskog parka između Republike Srbije i CRBC.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter