Izvor:
22.04.2019 u 11:46
0

DAČIĆ: Susret sa izaslanikom generalnog sekretara UN za mlade! izrazio saučešće! (FOTO)

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić danas je tokom susreta sa izaslanikom generalnog sekretara UN za mlade Džajatmom Vikramanajake iz Šri Lanke izrazio saučešće i najiskrenije saosećanje Srbije sa prijateljskim narodom Šri Lanke posle smrtonosnih napada.

Kako je navedeno u saopštenju ministarstva spoljnih posova, Srbija smatra UN najznačajnijom multilateralnom organizacijom, a kroz aktivnu saradnju doprinosi brojnim oblastima njenog delovanja.

Dačić je izrazio podršku radu UN u domenu unapređenja položaja mladih, njihovog učešća i doprinosa na nacionalnom, regionalnom i globalnom nivou.

Kako je naglasio, Srbija sistemski radi na unapređenju kvaliteta života mladih, zapošljavanju, uvažavanju njihovih interesa i aktivnom učešću u procesima odlučivanja, a što doprinosi prosperitetu društva u celini.

U tom kontekstu, rekao je Dačić, doprinosi i inicijativa za unapređenje položaja i saradnje mladih na Kosovu i Metohiji koju sprovodi UNMIK, čije je prisustvo, u skladu sa rezolucijom SB UN 1244, garant statusne neutralnosti.

Izrazivši zadovoljstvo zbog posete, izaslanica generalnog sekretara UN za mlade Džajatma Vikramanajake pohvalila je aktivnosti i doprinos Srbije naporima UN ovoj oblasti, posebno istakavši značaj sprovođenja Nacionalne strategije za mlade 2015-2025, učešće omladinskih delegata Srbije u okviru rada Generalne skupštine UN, kao i doprinos implementaciji Agende UN za održivi razvoj do 2030. godine.

Ona je ukazala i na važnost saradnje sa UNDP u ovom domenu, obavestivši da će, nakon procesa odabira koji se trenutno sprovodi, nagrade za najbolje inicijative mladih biti uručene na 141. zasedanju skupštine Interparlamentarne unije, čiji će Beograd biti domaćin u oktobru 2019. godine.

Dačić i izaslanica generalnog sekretara UN izrazili su spremnost za jačanje saradnje i u narednom periodu, navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter