Izvor:
26.03.2019 u 13:24
0

HARADINAJ: Odluka NATO-a da bombarduje Srbiju 1999. godine bila ispravna!

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da na Balkanu neće biti mira sve dok "Srbija ne prizna zločine" koje je, kako je rekao, počinila tokom poslednjih sukoba na Kosovu i istakao da je odluka NATO da bombarduje Srbiju 1999. godine bila ispravna.

Haradinaj je to rekao u selu Mala Kruša, kod Orahovca, povodom obeležavanja 20 godina od NATO agrencije na Srbiju.

Čuje, kazao je, da srpski političari poriču, kako je rekao, njihove zločine i bol Albanaca zbog "stradanja nevinih civila samo zato što su bili druge nacionalnosti i vere".

Besmisleno je da Srbija traži nešto zauzvrat da bi priznala kosovsku nezavisnost… Kako je moguće da Vučić, Brnabić i Dačić negiraju istinu, jer to neće obezbediti mir na Balkanu? Mi smo sa ovim nestalim osobama ušli u dijalog, a oni od nas traže sada da ispunimo uslove kako bi dijalog bio nastavljen – rekao je Haradinaj.

Haradinaj je pomenuo i ubistvo braće Bitići i "slučaj Uškina Hotija", rekavši da su ti zločini "šokirali svet".

Naša bolna istina se može dokazati i pokazati. Intelektualci i mladi Srbi treba da dođu u Krušu, jer će tako lakše razumeti da smo mi u pravu – rekao je Haradinaj.

Kazao je i da priznavanje kosovske nezavisnosti od Srbije ne podrazumeva pravnu amnestiju.

Ali mi treba da se prepoznamo kao dve zemlje, pomirimo i krenemo napred u okviru postojećih granica. Naš cilj je članstvo u EU i NATO-u. Imamo vojsku i moramo biti u stanju da se branimo, ali kao članica NATO ćemo biti bezbedniji jer to znači kolektivnu odbranu – rekao je Haradinaj.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter