Izvor:
19.03.2019 u 16:52
0

ZORAN ZAEV I FEDERIKA MOGERINI: Predsednički izbori ključan uslov za Severnu Makedoniju!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i šefica evropske diplomatije Federika Mogerini ocenili su danas da je uspešno sprovođenje fer, demokratskih i slobodnih predsedničkih izbora ključno i prioritetno za vladu u Skoplju.

Istovremeno, od opozicije u Severnoj Makedoniji se očekuju konstruktivan pristup i učešće na tim izborima, kao i u reformskim procesima, istaknuto je tokom susreta Zaeva i Mogerinijeve u Briselu.

Razgovorima su prisustvovali i zamenik premijera Severne Makedonije Bujar Osmani, ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov i ministarka odbrane Radmila Sekjerinska.

Zaev je izrazio ličnu zahvalnost zbog održavanja Saveta za stabilizaciju i pridruživanje u ovom značajnom periodu za Republiku Severnu Makedoniju.

Tokom susreta bio je pozdraljen snažan napredak Republike Severne Makedonije u ispunjenju reformske agende.

Mogerinijeva je, takođe, ohrabrila vladu u Skoplju da pre juna sprovede preostale mere za zaokruživanje reformi predviđenih u zaključcima Evropskog saveta, iz juna prošle godine.

Tokom susreta Zaev-Mogerini bilo je zaključeno da Republika Severna Makedonija ima puno razloga da se nada pozitivnim signalima od svih Evropskih institucija u narednom periodu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter