Izvor:
19.03.2019 u 16:16
0

FEDERIKA MOGERINI: Za lidere na Zapadnom Balkanu postoje dve opcije!

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini kaže da za lidere na Zapadnom Balkanu postoje dve opcije – da ciljaju visoko ili da ne urade ništa.

– Ako ste politički lider u komplikovanoj zemlji i komplikovanim regionu možete da izaberete da cijate visoko i postignete najbolje za svoj narod i zemlju ili da odlučite da čekate da dođu bolja vremena – poručila je Mogerini.

Federika Mogerini je poste sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU Severna Makedonija pozvala sve zemlje regiona Zapadnog Balkana da u dogovoru Atine i Skoplja nađu inspiraciju.

– Oni su izabrali hrabru vizionarsku ulogu lidera što je donela istorijski rezultat. Verujem da to treba da bude inspiracija za sve – kaže Mogerini.

Na pitanje o konsultacijima EU sa međunarodnom zajednicom u procesu ponovnog pokretanja i moguće finalizacije dijaloga Beograda i Prištine, Visoka predstavnica EU kaže da međunarodna zajednica blisko prati dešavanja u regionu.

– U međunarodnoj zajednici i Savetu bezbednosti postoji puno priznanje za posao koji smo uradili sa Severnom Makedonijom i Grčkom kao i puno očekivanje da to može biti inspiracija za ostatak regiona – poručila je Mogerini.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter