Izvor:
17.02.2019 u 10:23
0

ALEKSANDAR VUČIĆ: Nemci poštuju to što smo pouzdan partner!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je naročito zadovoljan razgovorima koje je vodio u Minhenu sa nemačkim poslanicima i podsetio da se radi o ljudima koji su za nezavisno Kosovo i koji su učestvovali u celoj priči, zbog čega o tim odnosima mnogo više znaju nego najveći deo srpske javnosti.

Naglasio je da je sa njima imao otvoren i konkretan razgovor, kao i da su tu bili svi najvažnijih nemački poslanici, od vladajuće CDU Angele Merkel do drugih.

Istakao je, takođe, da je prvi put čuo oštru reakciju na pozive za kreiranje velike Albanije.

Vučić navodi da poslanici u Nemačkoj pažljivo motre situaciju i poštuju to što je Srbija pouzdan partner i što kod nas ne može da bude iznenađenja, poput – preko noći zabranjujemo nekom ulazak u centralnu Srbiju ili uvodimo takse od 100 odsto.

– Nemci poštuju to što smo pouzdan partner – dodao je Vučić.

Naveo je da se u Minhenu sreo i sa bivšim potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom koji je tokom razgovora još jednom izrazio želju za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i očuvanje mira i stabilnosti.

Kako kaže, izrazio je ličnu posvećenost rešavanju ovog problema.

Vidim da je ovde imao razgovore i sa Tačijem i albanskom delegacijom, tako da su oni sigurno preneli svoje poruke i po pitanju taksi i želje da se što pre nastavi dijalog. A svi znaju koji je uslov za to, šta mora da se uradi da bi došlo do nastavka dijaloga – zaključio je Vučić.

Vučić je završio učešće na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter