ALEKSANDAR VUČIĆ: "Srbija valjda treba da učestvuje kao ''pile koje donosi glavu na panj'' i svako tu glavu može da odseče"!

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da je stvorena atmosfera da je gaziti i rušiti Srbiju dobro. 

 On je, u vanrednom obraćanju javnosti, naveo da se Srbiji prebacuje to što je mirnom, demokratskom politikom nastojala da zaštiti svoje državne i nacionalne interese. Vučić je podsetio da nam neretko spolja zameraju da smo se, navodno suprotno dijalogu, zalagali za povlačenje priznanja takozvanog nezavisnog Kosova od pojedinih zemalja koje su ga priznale. 

- Kažu, to nije u duhu dijaloga i to ne treba da se radi, a zaboravili su da kažu da je dok smo vodili dijalog čak 19 zemalja priznalo nezavisnost Kosova, a onda im smeta kada 12 zemalja povuče priznanje -rekao je Vučić.

Prištini, kaže, ni dan danas ne pada na pamet da izvši formiranje Zajednice srpskih opština. 

- Ali, gaziti i rušiti Srbiju je dobro, jer Srbija valjda treba da učestvuje kao ''pile koje donosi glavu na panj'' i svako tu glavu može da odseče - primetio je Vučić. 

 

 

 Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Beograd vodio dijalog, jer je želeo kompromis. Naveo je da je bio na meti opšte kritike celokupne srpske javnosti, jer je predlagao ono što mu se, kaže, činilo da je svakom racionalnom čoveku jedino normalno i logično rešenje. Za one koji su se protivili, kaže, uvek je imao odgovor - jeste li ovo želeli?

- To, da imate danas čuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta celog Kosova? Pa zato ćutite i danas se ne izjašnjavate. A bili ste protiv toga da Srbi imaju svoje teritorije i da Srbija ne izgubi sve? - rekao je on.

 Kako je dodao, izlagao se riziku, ličnom i političkom, govoreći koliko je potreban mir i kompromis. Predsednik je poručio da je danas sasvim jasno da Albanci i njihovi sponzori ni jednog trenutka nisu želeli kompromis, kao i da iza svega što su radili stoje SAD, Velika Britanija, a po pitanju kosovske vosjke i Nemačka.

- Mi smo tom činjenicom razočarani, ali to za nas nije nikakva novost - podvukao je Vučić.

 

 

 Predsednik Srbije Aleksndar Vučić izjavio je da su Albanci i njihovi američki sponzori imali samo jednu nameru - da zgaze Srbiju u političkom, vrednosnom smislu, tako da Srbija ne može da se podigne. 

 On je podsetio da je Srbija od prvog trenutka govorila, i kada su uvodili takse, da je to sumanuta odluka, koju razuman čovek ne može da donese u 21 veku. Govorili smo, kaže, o vladama i ljudima koji ne znaju kako funkcioniše savremeni svet, ali su i tada imali podršku, inače bi bili zaustavljeni još posle uvođenja taksi od 10 odsto.

- Ali, išla su samo saopštenja, pa još blaža saopštenja.. - primetio je predsednik Vučić i dodao da su računali s tim da niko u Srbiji ne sme da kaže nešto.

- Kada sa mnom razgovaraju, ćute o tome, a kada nisam prisutan, svašta pričaju - rekao je.

Nije bilo dovoljno što su uveli takse, ćutali su, kaže, o protestima Srba. Ambasadori su govorili da oni ne treba da se porede sa žrtvama nacističkog terora, rekao je Vučić.
 

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/Printscreen
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije reality