Izvor:
10.12.2018 u 14:53
0

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Priština nastavlja sa ispoljavanjem agresije čiji je jedini cilj proterivanje Srba sa severa Kosova i Metohije!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenjuje da su nove mere koje najavljuju prištinske institucije usmerene prvenstveno protiv Srba na Kosovu i Metohiji, ali da one neće svakako doneti ništa dobro, ne samo Srbima, već ni Albancima, ali ni celom regionu.

– Priština nastavlja sa ispoljavanjem etnički motivisane agresije čiji je jedini cilj proterivanje Srba sa severa Kosova i Metohije i dovršavanje njihovog etničkog čišćenja. Nakon skandaloznih ekonomskih mera, koje predstavljaju najgrublje kršenje CEFTA sporazuma, oni sada najavljuju nove koje prerastaju u jasno kršenje Rezolucije 1244 SB UN, ali i svih drugih međunarodnih propisa – rekao je Stefanović.

On ističe da čitav niz poteza, koje prištinske institucije preduzimaju, danas preti da preraste u jedan potpuno novi hibridni rat koji vode protiv srpskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji.

– Već imamo čitavu medijsku kampanju izmišljotina, poluinformacija i dezinformacija, koje se plasiraju tendenciozno i smišljeno protiv srpskog naroda, iako su prištinske institucije te koje su prekršile sve međunarodne propise, iako su oni brutalno prekršili CEFT-u i iako su oni ti koji pokušavaju da urade ono što nikome drugome u regionu ne bi palo na pamet – kaže Stefanović.

On napominje da prištinske institucije, opsednute svojom namerom da ponize Srbe, ne vide da će ovo naneti štetu i Albancima.

– U ovakvoj situaciji, Republika Srbija ne sme dozvoliti da Srbi budu ponižavani, ne smemo da dozvolimo da oni budu maltretirani i moramo da nađemo način da na miran i dostojanstven način zaštitimo interese našeg naroda –

Naš posao je, dodaje Stefanović, da ukažemo celom svetu da ovo jeste etnički motivisan sukob od strane Albanaca i da oni prosto pokušavaju da etnički očiste deo prostora Kosova i Metohije, vodeći ekonomski, politički i medijski rat protiv Srba sa namerom da pokažu da mogu da učine bilo šta, a da će Evropa i svet ćutati na to.

On upozorava da nedostatak hrane, nedostatak lekova i stalna pretnja da će kosovske jedinice zaposesti sever Kosova stvaraju atmosferu u kojoj ne može da se normalno i slobodno dživi u Evropi 21. veka.

– Sa druge strane, podsetio bih da su se prištinske institucije pokazale kao nesposobne i da obezbede prosperitet čak i za Albance koji žive na Kosovu i Metohiji, a kamoli za druge narode. Mi očekujemo da EU i čitava međunarodna zajednica reaguju i zaštite pre svega ljudska prava na Kosovu i Metohiji, zaustave ovo nenormalno ponašanje prištinskih vlasti i obezbede poštovanje svega što propisuju rezolucije SB i međunarodno pravo – zaključuje Stefanović.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter