Izvor:
10.12.2018 u 14:40
0

PREMIJERKA U POSETI ČEŠKOJ: Brnabićeva na sastanku sa Vondračekom, predsednikom Veća poslanika češkog parlamenta!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas se, u nastavku posete Češkoj Republici, sastala sa Radekom Vondračekom, predsednikom Veća poslanika češkog parlamenta.

On je tim povodom priredio radni ručak u čast premijerke Brnabić. Predsednica vlade Srbije doputovala je ranije danas u zvaničnu posetu Češkoj Republici, u čijem fokusu će biti bilateralni odnosi.

Nju je u predsedničkom zamku Lani, nadomak Praga, dočekao češki predsednik Miloš Zeman. Pred početak sastanka, potpisan je i sporazum o regulisanju klirinškog duga Srbije prema Češkoj.

Nakon sastanaka sa Zemanom i Vondračekom, Brnabićeva će razgovarati i sa premijerom Andrejom Babišem, na čiji poziv je i doputovala u Prag. Nakon razgovora u četiri oka Brnabićeve i Babiša, predviđeni su razgovori s delegacijama, a zatim i zajednička konferencija za novinare.

Poseta Ane Brnabić Pragu pada u trenutku kada se obeležava 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i Čehoslovačke, a očekuje se da će ova poseta biti podsticaj za dalje unapređenje, pre svega ekonomskih odnosa dve zemlje.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter