Izvor:
13.11.2018 u 15:25
0

PATRIJARH IRINEJ U RAZGOVORU SA VUČIĆEM: Podržavam njegove napore u cilju nacionalnog kulturnog i ekonomskog podizanja Srbije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa patrijarhom srpskim Irinejem, koji je podržao njegove napore u cilju nacionalnog kulturnog i ekonomskog podizanja Srbije i poželeo mu uspeh u daljem radu.

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, u pratnji patrijarha bio je vikarni episkop Stefan, rukovodilac projekta izrade mozaika akademik Manan Popov i glavni umetnik mozaika u Hramu Svetog Save Nikolaj Muhin.

Razgovarano je o napretku radova na ukrašavanju hrama Svetog Savve na Vračaru.

Sagovornici su se saglasili da je 2019. godina od izuzetnog značaja za jačanje nacionalnog duha i srpskog kulturnog identiteta, a da je proslava 800 godina od nastanka prve srpske arhiepiskopije jubilej kome treba pokloniti izuzetnu pažnju. Predsednik Vučić je naglasio da će tim povodom Srbija pomoći da se radovi na hramu okončaju, čime će početi da krasi najveći mozaik na svetu.

Navodi se da je tokom razgovora bilo reči o svim drugim važnim pitanjima koja povezuju državu i crkvu, te da je patrijarh podržao napore predsednika Vučića u cilju nacionalnog, kulturnog i ekonomskog podizanja Srbije i poželeo mu uspeh u daljem radu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter