Izvor:
03.09.2016 u 16:27
0

POKREĆU SE PITANJA: Srpski parlament organizuje DEBATU o položaju Srba u BiH

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Ivan Kostić najavio je danas da taj odbor planira da u parlamentu organizuje javnu debatu o položaju Srba u BiH i predstojećem referendumu o Danu RS.

Planirali smo da organizujemo javne debate u skupštini. Prva će biti polovinom septembra i biće posvećena položaju Srba u BiH i predstojećem referendumu o Danu RS – rekao je Kostić za "Politiku" na pitanje kakvi su planovi Odbora za dijasporu.

Kostić je najavio da će na pomenutu debatu biti pozvani i Srbi iz Crne Gore i Hrvatske.

Pokrenućemo neka pitanja, a videćemo da li će to biti dovoljno da se na višim nivoima stvari promene – kaže Kostić.

Kostić je naveo i da Srbima u dijaspori i mala pažnja matice mnogo znači, ali da tu, kako je dodao, ništa nije urađeno.

Skupština dijaspore ne funkcioniše već tri godine, nemamo direktora Uprave za dijasporu, Savet za dijasporu, koji je u nadležnosti predsednika države, ne sastaje se, a ne funkcioniše ni Savet za Srbe u regionu – upozorio je Kostić.

On ističe da je malo toga u nadležnosti Odbora na čijem je čelu, ali dodaje da će učiniti sve što može da se pokrenu oni koji donose odluke.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter