Izvor:
28.08.2016 u 14:10
0

NAPETO NA KOSOVU: Albanci blokirali dolazak SRBA na liturgiju, POLICIJA upotrebila SUZAVAC!

Albanci iz Mušutišta, opština Suva Reka na Kosovu, sukobili su se sa policijom kada su jutros blokirali put koji vodi prema ovom selu, a kojim je trebalo da prođu proterani i raseljeni Srbi.

Došlo je do sukoba demonstranata i pripadnika kosovske specijalne policije, koja je uhapsila više demonstranata i upotrebila suzavac i palice.

Policajci u opremi za razbijanje demonstracije sa šlemovima i štitovima. Albanci, mahom, meštani Mušutišta, blokirali su put koji vodi prema crkvi Bogorodice Odigitrije koja je porušena i na čijim temeljima su jutros raseljeni Srbi trebali da prisustvuju liturgiji povodom praznika velike Gospojine.

Na licu mesta nalaze se pripadnici specijalne jedinice kosovske policije koji su, kako javlja Tanjugov reporter s lica mesta, uhapsili nekoliko demonstranata i pokušavaju da oslobode prolaz Srbima.

Demonstranti nose albanske zastave i uzvikuju parole "UCK, UCK". Oko 150 raseljenih Srba nalazi se u tri autobusa i čekaju rasplet situacije.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter