Izvor:
23.07.2018 u 12:07
0

ŠOKANTNE IZJAVE SULEJMANA UGLJANINA: Vučić nije naš predsednik, a da je Sandžak država ja bih danas priznao Kosovo!

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin izjavio je u Novom Pazaru da Aleksandar Vučić nije predsednik niti predstavnik Bošnjaka iz Sandžaka, da je Vučić "inspirator zločina nad Bošnjacima u Srebrenici i Kukurovićima", da Ana Brnabić nije premijer građana Sandžaka.

Ugljanin je pozvao SB UN da na dnevni red stavi "pretnje izrečene Bošnjacima od strane Ane Brnabić" i da će SB UN biti odgovoran za "neki novi zločin nad Bošnjacima". Ugljanin je govoreći o otkazanoj poseti Bedžeta Pacolija Novom Pazaru rekao da je to – "neprijatan događaj u kome su srpski državni organi i ministar vojske koja je godinama vršila zločine, izrekli opasne prijetnje bošnjačkom narodu u Sandžaku i njegovim predstavnicima".

– Mi kad bi bili država ja bih danas priznao Kosovo. Ali, nismo država – rekao je Ugljanin.

– Jedan faktor u Sandžaku je BNV a drugi privremeni organi Srbije sa srpskim predznakom. Ana Brnabić nije bošnjački premijer, niti Dačić niti Vulin, oni zastupaju Srbiju u ostatku Srbije, izvan granica Kosova. Imamo ravnopravan odnos. Bošnjaci su autohton narodu Sandžaka i deo bošnjačkog korpusa. Bošnjaci su ostaci preživelog bošnjačkog naroda nad kojim je izvršen genocid u Srebrenici, i na drugim mestima – rekao je Ugljanin.

Predsednik BNV doda je da je "za zločin u Srebrenici Srbija proglašena krivom odlukom međunarodnih sudova".

– Srbija nije rasvetlila ni jedan od zločina nad Bošnjacima u poslednjih 28 godina. Aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vućič je insiprator zločina nad Bošnjacima u Srebrenici u Sandžaku i na Kosovu, izjavama 100 Bošnjaka a jednog Srbina. Srpski narod bira privremene organe Srbije koji mogu da se kreću do granica Kosova. To su privremeni organi dok se ne završe razgovori između Kosova i Srbije, između Bošnjaka i vlasti u Beogradu – rekao je Ugljanin.

On je dodao da "niko iz BNV nije pozvao direktora škola na neku sednicu, i da Ana Brnabić treba da se izvine direktorima i bošnjačkom narodu".

– Srpske oružane snage su objektivna i realna preteća sila za Bošnjake, neprijateljska sila za Bošnjake. Jer je država Srbija proglašena krivom za zločine genocida. Nemoj da srpski predsednik brine o Bošnjacima, Bošnjaci o kojima je brinuo završili su u Srebrenici, 8.372 njih. Srpski privremeni organi sa srpskim predznakom su po našem mišljenju legitimni predstavnici srpskog naroda i mogu sa nama da razgovaraju o našim budućim odnosima. Oni nisu naš premijer, naš predsednik države, naši poslanici, oni to neka izbiju iz svoje glave. Pozivam EU, OEBS, SB UN da hitno razmotre izrečene prijtenje i realne opasnosti po Bošnjake. Ako se novo zlo desi Bošnjacima oni će biti odgovorni. Pozivam SB UN da stave na dnevni red prijetnje izrečene Bošnjacima – rekao je Ugljanin uz poziv "EU da hitno organizuje razgovor između predstavnika bošnjačkog naroda u Srbiji i predstavnika srpskih vlasti da rešimo naše odnose!.

Komentarišući izjave Zukorlića, Ljajića i predsednika Srbije povodom dolaska Pacolija Ugljanin je rekao da "građani bošnjačke nacionalnosti koji su u službi vlade Srbije pričaju kako im se diktira, a da "oni koji su na vlasti u Srbiji danas, karijeru su gradili na tezi 100 Bošnjaka za jednom Srbina".

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter