CARINICI NA GRADINI PRETRESLI AUTOBUS: "Iskopali" zlato i srebro sakriveno u zarđaloj hidrauličnoj dizalici!

 

 

Carinici su na Gradini zaplenili oko 900 grama zlatnog i srebrnog nakita sakrivenog u šupljinama hidraulične dizalice u autobusu. Prekršaj je otkriven 23. juna, kada je na ulazu u zemlju za kontrolu pristigao turski autobus koji saobraća na liniji Istanbul-Novi Pazar, saopštila je Uprava carina. 

 Pošto su putnici sa svojim prtljagom radi kontrole napustili autobus, carinici su pristupili pregledu samog vozila i tom prilikom su u boksu za alat pronašli zarđalu hidrauličnu dizalicu koja je izazvala njihovu sumnju, jer je delovala potpuno neupotrebljivo. 

 Ispostavilo se da je sumnja bila opravdana, jer kada je dizalica rasklopljena u njenoj unutrašnjosti pronađeni su paketići zlatnog i srebrnog nakita, sa ispisanim imenima primalaca, što nesumnjivo ukazuje na to da je u pitanju krijumčarenje radi dalje preprodaje. U šupljinama dizalice bilo je sakriveno oko 50 komada zlatnog nakita, prstenja, lančića, narukvica, minđuša i medaljona, teških oko 200 grama i 50 srebrnih narukvica težine oko 700 grama, čija je ukupna vrednost procenjena na gotovo milion dinara. 

Zlatni i srebrni nakit su privremeno zadržani, a protiv 23-godišnjeg vozača autobusa, srpskog državljanina iz Novog pazara pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: Tanjug
Foto:  Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost