Izvor:
04.03.2018 u 20:08
0

VANREDNA SITUACIJA U ZAJEČARU: Prete poplave i talas visine dva metra!

ZAJEČAR – Štab za vanredne situacije grada Zaječara ukinuo je Odluka o proglašenju vanredne situacije od 27. februara zbog snega, ali je zbog hidrološke situacije, odnosno naglog topljenja snega, proglašena vanredna situacija zbog mogućeg izlivanja Belog Timoka, Crnog Timoka i Timoka.

Vanredna situacija zbog očekivanih poplava proglašena je u Vratarnici, Grljanu, MZ "Timok", desnoj obali Belog Timoka i Izvorskom putu, Vražogrncu, Trnavcu, Gamzigradskoj banji i Zvezdanu.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić da prava opasnost tek stiže Timokom iz pravca Knjaževca, odakle nailazi poplavni talas visine oko dva metra.

"Mulj je već prekrio Popovu plažu, a udarni talas se očekuje oko 18 časova", rekao je Ničić.

Iz Srbijavode stigle su najave da je Beli Timok u ozbiljnom nadolasku, a naglo otopljenje će uzrokovati nagli porast vodostaja i druga dva Timoka.

Danas će se u dvorištu Vatrogasne službe mašinom za punjenje džakova početi priprema oko 6.000 džakova sa peskom kako bi se pripremili za zaštitu života ljudi i imovine, rekao je Boško Ničić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru.

Direktor Vodovoda Marko Paunović rekao je da je nivo Grliškog jezera, od koga se Zaječar snabdeva vodom, spušten za 2 metra, kako bi bili spremni za prihvat 2 miliona kubika vode od otapanja snega u naredna 3-4 dana.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter