Izvor:
22.01.2018 u 22:33
0

TRAGEDIJA U NIŠU: Porodilja preminula od morbila!

Nišlijka (21) preminula je jutros oko šest sati na niškoj Infektivnoj klinici od komplikacija izazvanim morbilama. Tragedija je još veća jer je nesrećna žena iza sebe ostavila bebu koja se rodila početkom decembra.

– Pacijentkinja je primljena 16. januara u teškom opštem stanju sa kliničkom slikom morbila komplikovanom sa upalom pluća. Na osnovu njenog stanja, pretpostavljamo da je bila bolesna bar dve nedelje pre nego što se javila lekaru. Primila je antibiotsku i polisimptomatsku terapiju ali je pored svih primenjenih mera lečenja jutros preminula – saopštio je Miodrag Vrbić, direktor niške Infektivne klinike.

Direktor niške Infektivne klinike kazao da je žena bila podložnija infekciji zbog skorašnjeg porođaja.

– Kod porodilja je izmenjen imuni odgovor pa je to verovatno doprinelo i zarazi i ovakvom ishodu – pojasnio je Vrbić.

Za sada nema informacija da li je preminula žena bila vakcinisana od morbila niti da li u njenoj porodici ima još zaraženih, uključujući i njeno novorđenče.

Porodilja je druga žrtva malih boginja na području Niša. Od komplikacija izazvanim ovom bolešću 2. januara preminuo je dvogodišnji dečak koji nije bio vakcinisan. On je takođe podlegao upali pluća.

U niškom Kliničkom centru nema drugih pacijenata koje ova bolest životno ugrožava.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter