Izvor:
22.01.2018 u 21:33
0

Stefanović: Priština nešto krije od Srbije o ubistvu Olivera Ivanovića!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da to što Priština odbija da državni organi Srbije budu uključeni u istragu ubistva Olivera Ivanovića šalje poruku da nešto ne žele da podele sa Srbijom i njenim organima.

Stefanović dodaje da se nada da će jednom biti jasno zašto nekome nije stalo da se srpski organi uključe:

– Time što odbijaju da daju informacije upućuje jasnu poruku da se tu nešto dešava što ne žele da podele sa Srbijom i njenim nadležnim organima – naznačio je Stefanović.

On je na konferenciji za novinare, na pitanja u vezi istrage ubistva Ivanovića, rekao da je veoma teško o tome nešto reći, kada se nema nikakva zvanična informacija.

– Veoma je teško raditi kada nemate ni uvid u materijal, niti u procesne radnje – dodao je Stefanović i dodao:

"Zato insistiramo svakoga dana – za nas je važno da državni organi budu uključeni i smatramo da bi to pomoglo".

Kako je rekao, pitanje je da li je to svima u interesu, te dodao da se nada da će kada nešto bude razjašnjeno u vezi sa tim ubistviom biti i jasno zašto je nekome bilo stalo da državni organi Srbije ne budu uključeni.

Stefanović je ponovio da sa kosovskom policijom, Euleksom, Unmikom…nisu imali razmenu, niti uvid u kamere, niti u forenzičku istragu…

– Zvali smo Euleks i Unmik, koji su po međunarodnim propisima zaduženi da sprovode istrage – rekao je Stefanović i dodao da i to što nema odgovora i saradnje "nešto govori".

Ponovio je da su oni po međunarodnim rezolucijama zaduženi za stabilnost, i za sprovođenje krivičnih istraga na KiM "i ne mogu da pobegnu od toga", a da mi od njih tražimo da nam daju informacije šta se dešava…

– Kosovo i Metohija je deo naše zemlje – podvukao je Stefanović.

On je, na konstataciju novinara da se Euleks povukao iz istrage i pitanje zašto je to odlučeno, rekao da se "i mi to pitamo".

– Sa kim onda da delimo podatke? Neće Priština, neće Euleks, Unimik…Koga da pitamo – Australiju, koga, pošto smo pitali sve? Očiglendo je da nisu spremni da dele te podatke – naveo je Stefanović.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter