Izvor:
04.12.2019 u 13:44
0

OBRENOVČANIN JE IMAO SAMO JEDNU PORUKU PRED SMRT Ovo je jedino preživelo devedesete

Na Fejsbuku je objavljena vizit karta Miće Križana sa porukom ispisanom njegovom rukom, koja je bila upućena njegovom rođaku Miodragu.

– Pravo ime Miće Križana bilo je Milutin Šćepanović. Ovo je jedina njegova fotografija koja je dostupna javnosti – piše u objavi.

Mića je bio ljudina od 140kg mišića. Bio je poznat mangup u Obrenovcu devedesetih. Ubijen je ispred rumunske ambasade, u ulici Kneza Miloša u Beogradu, 15. februara 2001. godine oko 22 časa, zajedno sa telohraniteljem Gradimirom Plakovićem.

Šćepanović i Plaković bili su u mercedesu 600 SE, kojim je upravljao Šćepanović i koji se kretao u pravcu Gazele. Kod zgrade albanske ambasade mercedesu je s leve strane prišao beli fijat uno novijeg tipa, u kojem su se nalazili napadači. Napadači su počeli da pucaju iz kalašnjikova i nastavili s vatrom dok su se kola kretala niz ulicu. Smrtno ranjeni Šćepanović je kod zgrade rumunske ambasade okrenuo volan udesno i udario u banderu. Napadači su potom pobegli ka Dedinju.

Na mesto ubistva odmah su došli policija i Hitna pomoć, koja je konstatovala smrt Šćepanovića i Plakovića. Policija je na licu mesta pronašla više od 30 čaura i pištolj taurus ispod Šćepanovićevog sedišta, za koji on nije imao dozvolu. Mercedes, u kojem su ubijeni Šćepanović i Plaković, vlasništvo je Miše Nojmana iz Obrenovca. Na mesto ubistva došao je i tada novi načelnik beogradskog SUP-a Boško Buha, koji će i sam biti ubijen godinu dana kasnije.

– Šćepanović, kao i njegov telohranitelj Plaković, dobro su poznati policiji – rekao je tadašnji ministar policije Dušan Mihajlović i dodao da je Križan 1994. godine u zatvoru u Padinskoj Skeli proveo osam meseci zbog nasilnog ponašanja, iznude, protivpravnog lišavanja slobode i nanošenja teških telesnih povreda, dok je Plaković počinio sitna krivična dela.

– Po operativnim informacijama, Šćepanović se bavio kriminalom, a zvanično je rekao da se bavi izgradnjom stanova, da je član jedne važne političke partije i donator – izjavio je tada ministar Mihajlović i dodao da je, kada je 12. februara 2000. godine Šćepanović ranjen sa osam metaka ispred svoje vile "Križanović" u Obrenovcu, odbijao da sarađuje u istrazi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter