SKUPA CENA SUKOBA SA SRPSKIM GANGSTERIMA: Irski gangster Dablin Džimi platio ceh sukoba u zatvoru!

Glavni organizator otmice biznismena Kevina Lunija i vođa opasne kriminalne organizacije Siril 'Dablin Džimi' Mekginis, „za dlaku” je izbegao smrt kada su ga napali srpski gangsteri.

Kako piše irski San Mekginis (54), koji je umro pre osam dana dok su policajci pretresli njegovu kuću, pre toga je zadobio teške povrede glave kada su ga napali u zatvoru.

Tom prilikom trojica srpskih zatvorenika su Mekginisu izbili pet zuba.

- Mislio je da može da bude velika faca u Srbiji, ali nije prošlo mnogo pre nego što se našao u ozbiljnom problemu. Napadnut je u više navrata, a posle jednog od incidenata dugo je bio u bolnici – rekao je neimenovani izvor.

Dablin Džimi je bio na čelu kriminalne organizacije nalik mafiji. Prilikom sakupljanja obaveštajnih podataka o ovom kriminalcu, belgijski policajci koji su istraživali prevaru ukradenih postrojenja vrednih 3,4 miliona evra, utvrdili su kako je Dablin Džimi bio šef "zločinačke organizacije koja se sastoji od deset osoba".

Policija je došla do zaključka da je ova kriminalna organizacija raspolagala „resursima“ da se uključi u širok spektar zločina, uključujući otmice, napade i krijumčarenje oružja širom Evrope.

- Siril Mekginis je vođa kriminalne organizacije koja je bila profesionalno organizovana i opremljena. On je bio taj koji je vukao konce i bio pravi mozak. Svaki od članova imao je svoju važnu ulogu u aktivnostima ove organizacije. U Belgiji je dobio sedmogodišnju kaznu – navodi se u dokumentima istrage.

Dodaje se da je Mekginis imao „veze širom sveta i redovno je putovao u Ukrajinu, Australiju i Daleki Istok“.

Policijski obaveštajni podaci ukazuju da je Siril Mekginis, takođe, centralna figura u velikoj krađi i izvozu poljoprivrednih mašina iz Velike Britanije i Irske i da je lično pomagao u finansiranju terorističkih organizacija, navodi San.Izvor: Novosti
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro