OTKRIVENI DOMIŠLJATI KRIJUMČARI: Naftu sakrili među ugljem!

Carinici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Prahovo sprečili pokušaj krijumčarenja više od 5.000 litara nafte na jednom domaćem brodu koji je prevozio ugalj, saopštila je danas Uprava carine.

Pokušaj je sprečen u utorak, 12. novembra, a radi se o brodu "Ćuprija" koji je u vlasništvu beogradske firme, a koji je bio natovaren sa više od 900 tona uglja, dok je za sobom vukao i baržu sa dodatnih 500 tona istog energenta. Kada se tokom večeri pojavio na ulaznoj strani carinske ispostave Prahovo, dežurni carinski službenik je, sa policajcem i predstavnikom Lučke kapetanije sproveo redovnu kontrolu.

Detaljnim uvidom u dokumentaciju o prijavljenoj robi koju brod prevozi, kao i ostale neophodne dokumente (raport broda, spisak posade, spisak brodskih zaliha i šemu tankova broda) otkriveno je da se u tankovima za pogonsko gorivo nalazi daleko više evro dizela od prijavljene količine.

Carinik je izmerio nivo goriva u tankovima i uporedio ga sa prijavljenom količinom u dokumentaciji na osnovu čega se videlo da brod prevozi 5.187 litara goriva više od prijavjene količine. Protiv zapovednika broda, srpskog državljanina (62) iz Stare Pazove, pokrenut je prekršajni postupak zbog toga što nije prijavio gorivo koje je, po svoj prilici, trebalo da se nađe na crnom tržištu.

Očekuje se da ishod prekršajnog postupka koji će se voditi pred nadležnim sudom dovede do naplate novčane kazne, nadoknade za uskraćene dažbine, kao i naplate protivvrednosti neprijavljenog goriva, što bi u slučaju ovog prekršaja moglo dostići iznos od oko milion dinara.

Sredstva naplaćena nakon okončanja prekršajnog postupka u celosti se uplaćuju u državni budžet.
 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro