Izvor:
09.10.2019 u 20:23
0

DRAMATIČNA SITUACIJA U OKOLINI GORNJEG MILANOVCA: Otrovan živi svet u vodi!

U korito reke Despotovice, koja protiče kroz Gornji Milanovac, sinoć je u mestu Mlakovac prosuta otrovna supstanca od koje je uništen živi svet u vodi.

Kako je izjavio inspektor Đorđe Đoković iz opštinske inspekcije postoji mogućnost da je neko bacio nešto otrovno u reku ili da je prosuta neka tečnost o čemu je obaveštena regionalna vodoprivredna inspekcija koja će utvrditi uzroke pomora.

U Javnom komunalnom preduzeću referent za ispravnost otpadnih voda Miodrag Nešovic utvrdio je da je u reku prosuta neka crvena tečnost od koje je uginuo živi svet, u dužini do jednog kilometra i da to ne potiče od privrednih preduzeća.

Najverovatnije je neko prao ambalažu u kojoj se nalazio otrov i to izručio u reku jer je trovanje počelo od mosta gde je prosuto i očekujemo da će se utvrditi koji je sadržaj u pitanju – rekao je Nešović. Reka Despotovica pripada slivu Zapadne Morave, a u uliva se u Dičinu u mestu Brđani.

Izvor: Alo.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter