Izvor:
09.10.2019 u 14:49
0

BIO JE VRHUNSKI OFICIR! Preminuo prvi čovek Ratka Mladića!

Bio je vrhunski oficir.

Bio je vrhunski oficir, sjajan vojskovođa, divan organizator posla, strateg za najviše poštovanje, operativac za udžbenike.

General Milovanović preminuo je u sredu jutro u Banjaluci.

Genaral Milovanović je bio vrhunski oficir, sjajan vojskovođa, divan organizator posla, strateg za najviše poštovanje, operativac za udžbenike, kaže general Milomir Savčić, predsednik Boračke organizacije RS, koji je, u ratu bio komandant zaštitnog puka GŠ VRS.

Savčić kaže da su „ogromne zasluge generala Milovanovića za organizaciju i pravilnu upotrebu VRS, za njena valjana dejstva, disciplinu i red“.

Bez takvih ljudi na vrhu nema uspešne vojske –ističe general Savčić. – Bio je drugi čovek VRS, često, nepravedno, u senci prvog, generala Mladića, ali ni po čemu nije manje zaslužan za sve što je VRS uradila za stvaranje Republike Srspke i za slobodu našeg naroda na ovim prostorima.Bio mi je i pretpostavljeni starešina, ali i više od prijatelja.Naš odnos je bio, van posla, odnos oca i sina.Mnogo smo se voleli, poštovali i uvažavali. Izuzetan vojni straget i čovek, koji je zaslužio najveće poštovanje.

Milovanović je, po Savčićevim rečima, najviše vremena u karijeri proveo na operativnim dužnostima, „koje su daleko od javne scene, što mu nije smetalo, čak mu je i godilo, a samo bi se nasmejao kada bi se neki kitili njegovim perjem“.

Izvor: Alo.rs
Foto: Facebook/TrendsZoneOfficial

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter