Izvor:
17.09.2019 u 12:29
0

NA METI PREDSEDNIK: ONI su preuzeli odgovornost!

Talibani su danas preuzeli odgovornost za napad na ljude koji su bili okupljeni na mitingu predsednika Ašrafa Ganija na severu Avganistana, usmrtivši najmanje 24 osobe i ranivši 31.

Gani je bio prisutan na mestu dogadaja, ali je nepovređen, izjavio je šef njegove izborne kampanje.

Žene i deca su među stradalima, i najveći broj žrtava najverovatnije će biti civili. Hitna pomoć je još na terenu i moguće je da će taj broj rasti – izjavio je Abdul Kasim Sangin, šef bolnice, preneo je Rojters.

Nekoliko sati kasnije dogodila se eksplozija u blizini ambasade SAD u Kabulu u kojoj su poginule tri ošobe.

I za ovaj napad su talibani preuzeli odgovornost.

Talibanske vođe najavile su intenzivne napade na avganistanske i strane vojne snage kako bi odvratili ljude od glasanja na predsedničkim izborima 28. septembra, na kojima Gani juri drugi petogodišnji mandat.

Mirovni razgovori između SAD i talibana su doživeli neuspeh prošle nedelje, kada su obe strane pokušale da dođu do sporazuma o povlačenju američkih trupa iz Avganistana.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/b3zero

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter