Izvor:
17.08.2019 u 14:00
0

SAHRANJENA BRANKOVA CACA: Održana je i komemoracija u pozorištancu Puž, a reči kojima su je VOLJENI ispratili TERAJU SUZE NA OČI!

Legendarna rediteljka Slobodanka Caca Aleksić sahranjena je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu u prisustvu porodice, kolega i poštovalaca njenog dela.

Glumica Suzana Lukić oprostila se dirljivim rečima isperd kapele pre nego što je povorka krenula ka grobu.

– O Caci govoriš dok god možeš da pričaš, a i to ne bi bilo dovoljno. Došla sam kao devojčica pre više od deceniju u Puž. Odmah me je primila u svoju porodicu. Taj div od žene koji ni tada nije dozvolio da se jedno mlado biće nervira, da ne može da spava, da pati. E, takva je bila naša Caca, Slobodanka Aleksić, ta koja je uzela mene, njeno buduće patuljče. Caca u nekima od nas nije ostavila samo trag, ona je ostavila planine, mora, prostranstva… Naša Caca i njen Branko i njihov Puž, naš Puž – kazala je Lukić.

Pre sahrane danas je u Pozorištancu Puž održana komemoracija povodom smrti Slobodanke Cace Aleksić.

Rediteljka Slobodanka Caca Aleksić preminula je pre tri dana nakon kratke i teške bolesti. Rođena je 1941. godine u Beogradu.

Počela je da režira u Zrenjaninskom pozorištu, a zatim u Ateljeu 212, u Narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu.

Sa svojim suprugom Brankom Milićevićem osnovala je Pozorište Puž, čiji je bila prvi direktor sve do 2005. godine i u kome je radila do svoje smrti.

Predstave za decu koje je režirala imale su ogroman uspeh o kojem svedoče i brojne nagrade.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter