Izvor:
21.05.2019 u 10:32
0

NIJE MU OVO JEDINA TUČA: Tanasije Uzunović potiče iz ugledne porodice, a Titova učiteljica mu je crtala metu na čelu!

Tanasije Uzunović, protiv kojeg će najverovatnije biti podignuta prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, unuk brata Nikole Uzunovića, srpskog političara koji je u dva navrata bio je predsednik Vlade Kraljevine Jugoslavije.

Tanasije je potomak jedne od najuglednijih predratnih porodica, sa devet elitnih kuća, kojoj je sve oteto. Selio se čak 32 puta dok nije dobio svoj stan.

Tanasije Uzunović duboko drži do tradicije, a njegovo poreklo, kao i njegova porodica, na jedan metaforičan način simbolizuju istoriju ove, često zlosrećne države, i njenog prestonog grada.

Prvom ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u novoj, posleratnoj Jugoslaviji Džordžu Alenu bila je ponuđena rezidencija na Dedinju, u Užičkoj ulici, koju je ovaj uljudno prihvatio. Posle nekog vremena, Alen je kao pravi diplomata i pristojan čovek video da u baštenskoj kućici u okviru placa u kojem se nalazi njegova rezidencija živi jedna porodica. Radoznali diplomata otišao je i zakucao na vrata. Predstavio se, i kako to red nalaže pružio ruku čoveku, kojeg je, uzgred, upitao zašto živi tu.

Ovaj mu nije odgovorio na pruženu ruku srdačnim rukohvatom. Na zaprepašćeni pogled diplomate, mirno je odgovorio: „Živim ovde, zato što vi živite u mojoj kući.“

Ispostavilo se da se Alen obratio Nikoli Uzunoviću, čoveku koji je u devet predratnih saziva Vlade Kraljevine Jugoslavije bio ministar, a u šest premijer.

– Prvo se Josip Broz „zalepio“ za kuću moga deda-strica Nikole – počinje priču za „Novosti“ Tanasije Uzunović. – Spolja je kuća izgledala upečatljivo, ali iznutra nije bilo slika ni raskoši, pa ga je to razočaralo. Budući da je Nikola imao ministarsku platu, a bio je skroman i pošten čovek, od tog novca nije moglo da se napravi čudo.

– Prvo se Josip Broz „zalepio“ za kuću moga deda-strica Nikole – počinje priču za „Novosti“ Tanasije Uzunović. – Spolja je kuća izgledala upečatljivo, ali iznutra nije bilo slika ni raskoši, pa ga je to razočaralo. Budući da je Nikola imao ministarsku platu, a bio je skroman i pošten čovek, od tog novca nije moglo da se napravi čudo.

Porodica Uzunović je pre Drugog svetskog rata imala devet kuća u Beogradu. Naš sagovornik pamti samo one najveće, i to onu zgradu koja je sada rezidencija ambasadora SAD, „Devanku“ u Ulici kralja Milana 21 i veliku zgradu u Nušićevoj 20.

– Ostale više i ne pamtim, znam da su neke srušene u bombardovanjima tokom rata.

Podsetimo, protiv Tanasija Uzunovića će najverovatnije dobiti podneta pijava zbog remećenja javnog reda i mira jer je, navodno udario balerinu D.K. u bodeu Narodnog pozorišta. Međutim, kako je glumac ekskluzivno rekao za Kurir, balerina, koja je ujedno i vlasnica bifea, bila je pijana i pljunula ga je, dok ju je on samo sklonio i mirno saćekao policiju.

Ovo nije prvi sukob sa kolegama, pa je tako 2011. takođe u Narodnom pozorištu došlo do fizičkog obračuna između Ivana Bekjareva i Tanasija Uzunovića! Glumački doajeni u poodmaklim godinama potukli su se na prijemu organizovanom posle izvođenja predstave „Karolina Nojber“ zaječarskog pozorišta „Zoran Radmilović“!

– Tokom koktela je vladala atmosfera uobičajena za takve događaje, pilo se i ćaskalo, sve dok odjednom svi nismo primetili koškanje između Ivana i Tanasija, da bismo odmah potom ugledali krv na Tasinom licu! Na sreću, nekoliko prisutnih ubrzo ih je razdvojilo, pa je sprečena tuča većih razmera – ispričao je tada naš sagovornik, dok je Bekjarev tom prilikom slomio prst i morao je da nosi gips.

– Prišao mi je Tanasije i dva puta me preko naočara udario u glavu. Morao sam da se branim, uzvratio sam. Tom prilikom sam polomio mali prst na ruci, zbog čega ću morati da nosim gips najmanje mesec dana – izjavio je Bekjarev svojevremeno, ističući da je zbog zadobijenih povreda morao da podnese prijavu policiji.

S druge strane, Tanasije je tvrdio kako je Ivan bio taj koji je isprovocirao sve, te da je on bio primoran da se brani. On je takođe naveo i da ga je Ivan ogrebao po uvetu prstenom i raskrvario ga.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter