Izvor:
19.03.2019 u 14:59
0

GRANIČNI PRELAZ VATIN: Carinici su zaplenili luksuznu gitaru!

Carinici su, na graničnom prelazu Vatin, zaplenili neprijavljenu luksuznu gitaru i slušalice koje putnik nije prijavio na ulasku u zemlju.

Prekršaj je otkriven kada je u ponedeljak, oko 22:30, na red za kontrolu stigao "reno" zrenjaninskih registarskih oznaka kojim su se trojica državljana Srbije vraćala iz Rumunije, saopštila je Uprava carina.

U razgovoru sa carinskim službenicima sva tri putnika su rekla da nemaju ništa da prijave, ali je pregled automobila pokazao da je 54-godišnji suvozač iz Zrenjanina na putu nabavio gitaru i slušalice koje nije prijavio.

Naime, carinici su na zadnjem sedištu pronašli gitaru marke "jamaha" umotanu u platnenu navlaku za koju je putnik tvrdio da je polovna i da ju je samo nosio na reklamaciju. Na pitanje da li ima račun za nju, putnik je odgovorio odrično.

Međutim, carinici su u kaseti ispred suvozačevog sedišta pronašli račun i obrazac za povraćaj PDV-a, koji je isto veče overen na rumunskoj granici prilikom izlaza iz te zemlje.

Uprava carina podseća putnike da domaći državljani u zemlju mogu bez plaćanja dažbina da unesu robu u vrednosti do 100 evra, dok vrednije predmete treba da prijave i za njih plate uvozne dažbine kako se ne bi našli u prekršaju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter