Izvor:
26.09.2016 u 02:55
0

MONSTRUOZNE PRETNJE ISLAMISTA: Zbog referenduma poslali JEZIVE mejlove predsedniku skupštine i …

Anonimni i-mejlovi pretećeg sadržaja stigli su na adresu kabineta predsednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića i redakcije "Nezavisnih novina".

"Nezavisne novine" navode da su i-mejlovi, u kojima se nalaze ozbiljne pretnje, verovatno upućene povodom referenduma o Danu RS.

– U ime Alaha, milostivog, samilosnog! Vaša krv će teći ulicama jer ste sami tako izabrali. RS više neće biti – poručuje se u porukama upućenim Čubriloviću i "Nezavisnim novinama".

Sekretar Narodne skupštine Republike Srpske je obavestio CJB Banjaluka, koji će preduzeti dalje korake za otkrivanje identiteta pošaljiaoca sporne poruke.

Po dobijanju poruke, "Nezavisne novine" su pretnju zvanično i prijavile Policijskoj stanici u Lazarevu.

Načelnica Ođeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović rekla je za "Nezavisne novine" da je i-mejl s istim sadržajem stigao na više adresa u RS.

– Taj isti sadržaj je stigao na više i-mejl adresa u RS, Ođeljenje za visokotehnološki kriminal od saznanja radi na tome da otkrije s koje i-mejl adrese je poruka upućena – rekla je Miljanović.

Predsednik Kluba novinara Banjaluka Siniša Vukelić osudio je pretnje i pozvao MUP RS da zaštiti novinare od svake potencijalne pretnje.

– Ovakvi slučajevi se moraju istražiti. Mora se znati ko stoji iza ovakvih sve češćih pretnji novinarima, kako u BiH, tako i u regionu – rekao je Vukelić i istakao da ovakve stvari ne treba uzimati olako, pogotovo zato što je u ovom slučaju pretnja upućena čitavoj jednoj redakciji.

Tanjug
Foto: Twitter/SkyNews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter