Petar Popović o Šabanovoj smrti: Velikan u najtačnijem značenju te reči. Bio je autentičan umetnik vredan poštovanja!

                                               

 

 

Ostali smo bez velikana narodne muzike, talentovanog i društvenog čoveka koji je obeležio vreme u kome živimo, složili su se sagovornici Tanjuga Bilja Krstić, Bora Dugić i Petar-Peca Popović povodom vesti o smrti pevača Šabana Šaulića. 

Hroničar pop kulture Peca Popović naglasio je da je Šaulić prošao "toplog zeca" u javnosti tokom svoje karijere. 

- Prešao je put od potcenjenog pevača do "Kralja narodne muzike". Bilo je tu mnogo vere u sebe i taj autentični glas koji je obeležio istoriju naše narodne muzike. Šaulić je jedan od pevača koji će zauvek ostati u srcima poštovalaca narodne muzike. Velikan u najtačnijem značenju te reči. Bio je autentičan umetnik vredan poštovanja - kazao je Popović. 

- Da je samo otpevao "Dođi da ostarimo zajedno" imao bi vrhunsku karijeru - rekao je Popović. 

Naš maestro na fruli Bora Dugić kaže da je Šaulić spadao među najtalentovanijue ljude koje je u svom životu upoznao. 

- Bio je jako društven čovek, svestan svog talenta. Voleo je da razgali ljude u svom okruženju ne samo u profesionalnim angažmanima, već i ovako u prijateljskom druženju. Njegov odlazak je veliki gubitak za našu muzičkiu scenu. Njega je narod izabrao za najboljeg pevača i to vreme ne može da izbiše - kazao je Dugić. 

Pevačica i muzička urednica na Radio Begradu Bilja Krstić kaže da je teško opisati takav gubitak za našu muzičku scenu. 

- U šoku sam. Pa on je pesmom grejao duše ljudima... Nenadoknadiv gubitak za sve nas. Njegov glas je neponovljiv i ostaće deo naše muzičke kulturne baštine. Napustio nas je velikan narodne muzike - rekla je Krstić. 

 

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost