Izvor:
17.02.2019 u 13:42
0

Petar Popović o Šabanovoj smrti: Velikan u najtačnijem značenju te reči. Bio je autentičan umetnik vredan poštovanja!

Ostali smo bez velikana narodne muzike, talentovanog i društvenog čoveka koji je obeležio vreme u kome živimo, složili su se sagovornici Tanjuga Bilja Krstić, Bora Dugić i Petar-Peca Popović povodom vesti o smrti pevača Šabana Šaulića.

Hroničar pop kulture Peca Popović naglasio je da je Šaulić prošao "toplog zeca" u javnosti tokom svoje karijere.

Prešao je put od potcenjenog pevača do "Kralja narodne muzike". Bilo je tu mnogo vere u sebe i taj autentični glas koji je obeležio istoriju naše narodne muzike. Šaulić je jedan od pevača koji će zauvek ostati u srcima poštovalaca narodne muzike. Velikan u najtačnijem značenju te reči. Bio je autentičan umetnik vredan poštovanja – kazao je Popović.

Da je samo otpevao "Dođi da ostarimo zajedno" imao bi vrhunsku karijeru – rekao je Popović.

Naš maestro na fruli Bora Dugić kaže da je Šaulić spadao među najtalentovanijue ljude koje je u svom životu upoznao.

Bio je jako društven čovek, svestan svog talenta. Voleo je da razgali ljude u svom okruženju ne samo u profesionalnim angažmanima, već i ovako u prijateljskom druženju. Njegov odlazak je veliki gubitak za našu muzičkiu scenu. Njega je narod izabrao za najboljeg pevača i to vreme ne može da izbiše – kazao je Dugić.

Pevačica i muzička urednica na Radio Begradu Bilja Krstić kaže da je teško opisati takav gubitak za našu muzičku scenu.

U šoku sam. Pa on je pesmom grejao duše ljudima… Nenadoknadiv gubitak za sve nas. Njegov glas je neponovljiv i ostaće deo naše muzičke kulturne baštine. Napustio nas je velikan narodne muzike – rekla je Krstić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter