NESREĆA U VRBASU: Žena prelazila pešački kada je pokosio sanitet!

 

Nesrećna žena preminula je u bolnici od teških povreda koje je zadobila kad je na nju, dok je prelazila ulicu, naleteo sanitet kojim je upravljao muškarac (37)

Jelica G. (74) iz Vrbasa poginula je u petak oko 8 sati ujutru, kada je na nju na pešačkom prelazu u Ulici narodnog fronta kod Gimnazije "Žarko Zrenjanin" u Vrbasu naletelo vozilo Hitne pomoći kojim je upravljao tridesetsedmogodišnji vozač.

Nesrećna žena je u teškom stanju prevezena u bolnicu, ali je posle nekoliko sati, uprkos borbi lekara, preminula. Kako nezvanično saznajemo, Jelica G. je živela u Somboru, a u Vrbasu je bila u poseti ćerki.

 

Jeziv prizor

- Bilo je jezivo. Žena je starija i polako je prelazila ulicu. Ne znam da li je vozač Hitne žurio na neku intervenciju ili ne. U vozilu nije bilo pacijenta. Telo nesrećne žene je od siline udara odletelo i palo na asfalt. Davala je znake života, ali je, nažalost, preminula u bolnici - rekao je jedan od očevidaca i dodao:

- Strašno je to da je vozilo koje nam zapravo ukazuje prvu pomoć u raznim situacijama u ovom slučaju odgovorno za smrt žene. Znam da je njima vreme izuzetno bitno kad idu na intervencije, ali moraju i oni da poštuju pravila saobraćaja, bez obzira na sve. Čak i ovaj vozač, iako je žurio i gde god da je išao, sigurno je zakasnio, a ubio je ženu - kaže sagovornik Kurira.

On dodaje da Jelica G. nije jedina žrtva saobraćajnih nesreća koje su se dogodile u Vrbasu za samo dva dana.

 

Druga nesreća

- U oba slučaja nastradale su žene i obe na pešačkim prelazima. Druga žena je udarena juče u istoj ulici, odnosno na raskrsnici ulica Narodnog fronta i Ive Lole Ribara. Ta žena je bila starija, mislim da je imala oko 80 godina. Nju je udarilo privatno vozilo i ona je prevezena u teškom stanju u bolnicu, ali je, nažalost, preminula - priča naš sagovornik koji nije želeo da mu objavljujemo ime.

Pokušali smo da više informacija dobijemo i u Hitnoj pomoći u Vrbasu, ali niko nije odgovarao na nama poznate brojeve telefona.

 

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Aktuelno/net

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost