ZAGAĐENA VODA UZBURKALA JAVNOST: "Vodovod" dao demanti, sazvana hitna konferencija za štampu!

 

 

 Društvenim mrežama su od sinoć počele da kruže informacije da je voda u prestonici zagađena, da se u njoj nalazi metan, pa će zbog toga u 10.30 u Skupštini grada Beograda biti održana vanredna konferencija za štampu.

Međutim, iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" su dali demanti na takve tvrdnje.

- Kako može metan da bude u vodi kada je metan gas? Apsolutno je nemoguće da se metan izlije u vodovod. Beograđani su bezbedni i piju potpuno ispravnu vodu - kažu iz "Vodovoda i kanalizacije".

Sve je krenulo kada je jedna sugrađanka, pozivajući se na informacije koje je navodno dobila od svog brata koji radi u "Vodovodu" zabrinula mnoge građane. Srećom, ovo je bila samo neslana šala.

- Dobili info sad. Nemojte piti vodu sa česme naredna dva dana. Prosuo se metan greškom pun kancerogenih čestica. Sad mi je javila drugarica jer joj muž radi u vodovodu. Pazi, ne znam koliko je istinito ali ono čisto dva dana iskulirajte. Od jedne drugarice - stoji u jednoj od mnogobrojnih poruka.

 

Metan nije topljiv u vodi

Metan je bezbojni plin, spoj ugljenika i vodika s hemijskom formulom Ch4. Metan je netopljiv u vodi, ali je eksplozivan u mešavini sa vazduhom.

 

Izvor: Blic
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost