Izvor:
13.08.2016 u 21:12
0

NAGRADA MILION DINARA: Ovo je pobednik ovogodišnjeg Sabora u Guči!

Šampion Dragačevskog sabora trubača za 2016. godinu je trubač Ekrem Mamutović koji je sa svojim orkestrom pobedio u takmičenju "Majstori trube", prvi put održani u okviru Sabora. Pobednik je osvojio titulu Šampiona Guče, novčanu nagradu od milion dinara, statuetu Desimira Tošića, memorijalne nagrade Sabora u znak sećanja na trubača iz dragačevskog sela Goračići koji je pobedio na prvom Dragačevskom saboru 1961. godine.

Šampion Guče dobio je i ekskluzivno pravo da predstavlja Guču u celom svetu do sledećeg Sabora.

Nakon uručivanja nagrade, Mamutović je sa orkestrom održao koncert na stadionu u Guči pred više hiljada posetilaca.

Na takmičenju majstora trube, održanom sinoć, učestvovalo je 11 orkestara, a o nagradi je odlučivao žiri čiji je predsednik bio trubač Boban Marković. Glasalo je i svih 11 učesnika takmičenja, ali nisu mogli da glasaju za sebe.

U Guči su danas bili defile svih 500 takmičara i drugih učesnika programa, i prikaz stare dragačevske svadbe.

Danas su i takmičenje zdravičara i izbor najlepše narodne nošnje.

Večeras je finalno takmičenje seniorskih trubačkih orkestara centralni dogadjaj Sabora čiji se zvanični deo završava u ponoć, koncertom pobednika ovogodišnjeg 56. Sabora trubača koji je počeo u četvrtak, 11. avgusta.

Ovogodišnji Dragačevski sabor imao je i dva komercijalna, estradna koncerta jedan pre početka Sabora, 10. avgusta, kada su nastupili Svetlana Ražnatović i Riblja Čorba, a drugi će biti po završetku Sabora, sutra, 14. avgusta, kada će nastupiti Severina i Miroslav Ilić.

Proširenje Sabora estradnim koncertima je izazvalo nezadovoljstvo meštana Guče i poštovalaca tradicionalnog Sabora.

Nezvanično se saznaje da je Svetlana Ražnatović dobila 30.000 evra za koncert u Guči, kojem je prisustvovalo oko 4.000 posetilaca, dok je honorar Bore Dordjevića, frontmena Riblje Čorbe, iznosio 10.000 evra.

Beta
Foto: Facebook/SaborTrubacauGuci

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter