STEFANOVIĆ PRISUSTVOVAO OBUCI POLAZNIKA 15. KLASE COPO-a: Drago mi je da sam video da su savladane sve veštine koje su potrebne u svakodnevnom radu policije!

 

 

 Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je  u Nastavnom centru Mitrovo polje terenskoj obuci polaznika 15. klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i ocenio da je ova klasa spremna da već od septembra stupi u redove policije.

- Drago mi je da sam mogao da vidim da su polaznici uspešno savladali sve ono što su učili prethodne godine, obuke vezane za naoružanje, strojeve radnje, taktičku obuku i sve ostalo što je važno u svakodnevnom radu policije. Isto tako savladali su važne životne stvari zajedništvo i jedinstvo - istakao je Stefanović na Goču nakon vežbe. 

 Ministar je ocenio da je važno da obuka polaznika COPO svake godine bude sve složenija i da obuhvata sve više radnji koje će polaznicima biti potrebne kada budu stupili u svoje prve policijske činove i kada počnu svakodnevne aktivnosti, jer će stečene veštine i znanje štiti njihove živote i živote građana Srbije. 

 - Veoma je važno da takva vrsta obuke bude nastavljena dalje tokom njihovog rada i obavljanja redovnih policijskih aktivnosti. Hoćemo policiju koja je apsolutno spremna da obavi svaki zadatak koji Srbija - red nju postavi, koja je spremna da građanima osigura mirne ulice, bezbednost i slobodu - poručio je Stefanović.

 


Polaznici 15. klase Centra za osnovnu policijsku obuku prikazali su veštine i znanja koje su naučili tokom školovanja u situacijama patrolne delatnosti u ruralnim uslovima i hapšenja počinilaca krivičnog dela, kao i segmente strojeve obuke. 

U okviru obuke izvedno je i takmičenje u brzom rasklapanju i sklapanju oružja, navedeno je u saopštnju.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost