VUČIĆ U ZRENJANINU: Svečano polaganje kamen-temeljca za fabriku bakarnih žica!

 

 

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u Zrenjaninu sa predstavnicima kompanije Essex Europe. Nakon toga, predsednik Vučić prisustvovaće ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji fabrike Essex Europe, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

 Fabrika u Zrenjaninu nalaziće se u industrijskoj zoni Jugoistok, zauzimaće 15.000 metara kvadratnih i biće fokusirana na proizvodnju emajliranih bakarnih žica. Ranije je najavljeno da će južnokorejska kompanija u izgradnju pogona uložiti 30 miliona evra i zaposliti do 170 ljudi.

 Kompanija Essex Europe je vodeći dobavljač žice za proizvodnju transformatora, motora i generatora. Essex nudi kompletan asortiman proizvoda uključujući okrugle žice, ravne emajlirane ili obložene žice i kablove za prenos električne energije kontinuiranog napona.

 Polaganju kamena-temeljca prisustvovaće i predsednik južnokorejske kompanije LS Corporation Kristofer Ku predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

 Kompanija Superior Essex, sa sedištem u Atlanti (SAD) globalni je lider sa 85 godina iskustva u proizvodnji i distribuciji bakarnih i aluminijumskih žica i kablova za različite tržišne segmente. Superior Essex deo je LS Grupe, vodeće kompanije u oblasti elektromaterijala i elektronike čiji ukupni promet iznosi 19 milijardi dolara.

 Proizvodni kapaciteti kompanije Superior Es sex obuhvataju postrojenja na tri kontinenta uključujući fabrike u SAD, Kanadi, Meksiku, Kini, Maleziji, Nemačkoj, Italiji, Velikoj Britaniji i Francuskoj.

 Kompanija Essex Europe je usmerena na inovacije i predstavljanje novih rešenja u oblasti elektrifikacije vozila i razvoja obnovljivih izvora energije.

 

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/sns_srbija

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost