Izvor:
18.02.2018 u 17:57
0

VUČIĆ SA NAJSUPEŠNIJIM STUDENTIMA SA KIM: Budite bolji od moje i prethodnih generacija!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je najuspešnije studente Prištinskog univerziteta, sa privremenim smeštajem u Kosovskoj Mitrovici, i razgovarao sa njima o tome kako vide budućnost na Kosovu i Metohiji i šta još država može da učini za njih i sve naše sunarodnike u pokrajini.

Predsednik Srbije im je u razgovoru poručio da su oni budućnost Srbije i da nasa država ulaže dosta novca u Univerzitet u Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

– Molim vas da, osim tetošenja i dodvoravanja, koje ćete da čujete od političara, budete dovoljno ozbiljni i odgovorni, jer broj godina nije po sebi kvalitet, već vaša marljivost, posvećenost, odgovornost, delovanje i rad u budućnosti, jesu ono što će da vas razlikuje i čini većim i boljim od moje, i starijih generacija, koji nismo uspeli da uredimo odnose Srba i Albanaca – rekao je Vučić.

– Možda za to još ima nade, ali nije lako – primetio je predsednik i zahvalio studentima što vole i poštuju Srbiju.

Pozvao ih je da mu iznesu ideje kako kao država možemo još da pomognemo mladima i za još odgovorniji pristup države rešenju problema na Kosovu i Metohiji i istakao da je spreman da ih čuje. Poželevši im dobrodošlicu u Beogradu, predsednik se interesovao šta im se najviše svidelo od institucija koje su obišli u glavnom gradu.

Oni su izdvojili Vojno-tehnički instistut, što je posebno obradovalo predsednika, kao i Muzej automobila i Muzej Srpske pravoslavne crkve. Vučić je rekao da je Vojno-tehnički institut ponos srpske vojske i veoma važna ustanova i ukazao da sve što se vidi od oružja i oruđa mora da prođe kroz tu ustanovu.

– Sva naša pamet i znanje ide kroz Vojno-tehnički institut. Nažalost, ne možemo inženjerima i stručnjacima da damo dobre i velike plate kakve zaslužuju, ali ćemo na tome raditi – najavio je on.

Izvor: Tanjug/Kurir
Foto: Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter