Izvor:
22.01.2018 u 13:37
0

AMSS: Jutarnji mraz i niske temperature pretvaraju svaku vlažnu deonicu u poledicu!

Početak radne nedelje po pravilu donosi pojačan intenzitet saobraćaja, pre svega u prepodnevnim satima, na prilazinim putevima i unutar većih gradskih sredina, pa će samim tim svim učesnicima u saobraćaju biti potrebno više strpljenja i tolerancije u vožnji.

Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, jutarnji mraz i niske temperature pretvaraju svaku iole vlažnu deonicu u poledicu, na koju posebno upozoravamo vozače. I dalje se nalazimo u periodu kada magla i sumaglica smanjuju vidljivost i utiču na bezbedno odvijanje saobraćaja.

U centralnim, južnim i istočnim krajevima pada sneg slabog i umerenog intenziteta, a ponegde i susnežica. Slab sneg koji provejava upravo u ovim krajevima, u nižim predelima se on ne zadržava na kolovozu, dok pravi zimski uslovi vožnje očekuju vozače u planinskim predelima Ivanjice, Sjenice, Tutina, Nove Varoši, Bora, Majdanpeka, Negotina i Žagubice.

U višim predelima Ivanjice i Sjenice, zbog vetra koji stvara smetove saobraćaj je dodatno otežan i usporen. Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije na GP „Kelebija „ su oko 60 min, dok je na na GP „Preševo", na ulazu i izlazu, obustavljen saobraćaj za teretna vozila zbog pada carinskog sistema, usled nestanka električne energije.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Izvor:Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/Auto-moto savez Srbije AMSS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter