Izvor:
16.10.2017 u 14:58
0

MINISTAR FINANSIJA VUJOVIĆ: Najavljena povećanja plata i penzija za sada ne mogu biti veća!

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da najavljena povećanja plata i penzija nisu mogla biti veća, jer su dogovorena u skladu sa projekcijama BDP-a za narednu godinu.

"Povećanje penzija od pet odsto je ono što možemo da priuštimo u ovom trenutku, a da ne dovodimo u pitanje ključne parametre makroekonomske stabilnosti", precizirao je Vujović sinoć iz Vašingtona, gde je predvodio srpsku delegaciju na jesenjem zasedanju MMF-a i Svetske banke.

Prema njegovim rečima, slično se odnosi i na plate i dodao da ukupno povećanje plata u javnom sektoru ne sme da pređe učešće u BDP-u, projektovanom BDP-u za narednu godinu.

Vujović je napomenuo da su to dobre i optimistične projekcije, budući da se očekuje da se ovogodišnji loši rezultati u poljoprivredi, energetici, građevinarstvu biti kompezovani u narednoj godini.

"Očekujemo da će rast biti najmanje 3,5 odsto i u skladu sa tim smo projektovali veličine koje nam dozvoljavaju ovakvo povećanje penzija i plata", naveo je Vujović.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter