Izvor:
24.07.2017 u 13:33
0

Uvaženi zahtevi radnika iz Kragujevca:POVEĆANJE PLATE OD 9 ODSTO FIJATOVIM RADNICIMA!

Poslovodstvo Fijata je uvažilo zahteve radnika iz Kragujevca i ponudilo povećanje plata za devet odsto, javila je jutros Radio-televizija Srbije.

U ponudi koja je dostavljena predstavnicima radnika, a koja će danas biti prosledjena zaposlenima u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu, navodi se da će plata radnicima biti povećana za devet odsto, što znači da će bruto osnovica sa sadašnjih 38.500 iznositi oko 42.000 dinara.

Povećanje će biti realizovano iz dva puta, tri odsto sada a još šest odsto početkom naredne godine. Radnicima će takođe biti isplaćen bonus efikasnosti, a biće im plaćeni i dodatni troškovi prevoza.

Zbog zahteva radnika koji se odnosi na poboljšanje uslova rada u fabriku u Kragujevcu biće poslata posebna komisija koja će utvrditi na kojim pozicijama radnici obavljaju više operacija i to će biti ispravljeno.

Radnici Fijata prošle nedelje prekinuli su štrak koji je trajao od 27. juna i u dogovoru sa Vladom Srbije počeli su pregovori sa poslovodstvom kompanije.

Skupština Samostalnog sindikata zaposlenih u kragujevačkom Fijatu prihvatila je sinoć zvaničnu ponudu rukovodstva kompanije na zahteve štrajkača koji su bili u generalnom štrajku od 27. juna do 18. jula.

U Štrajkačkom odboru je potvrdjeno agenciji Beta da je od jutros počelo informisanje radnika prve smene o toku pregovora i Fijatovoj ponudi, kroz direktne razgovore sa sindikalcima i obaveštenja na oglasnim tablama.

Najavljeno je da će i druga smena biti informisana, pa će posle toga Štrajkački odbor krenuti za Beograd na nastavak pregovora sa Fijatom u Vladi Srbije.

izvor/informer

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter