Izvor:
28.06.2017 u 00:39
0

OD SRAMOTE NE SMEJU NA ULICU: Devojke iz Srbije mislile da će biti promoterke, a osvanule na ruskom sajtu za upoznavanje!

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", pokrenuće proceduru sa zahtevom da policija ispita slučaj fotografisanja devojaka za ruski sajt za upoznavanje "Anastasia date".

Jurić je prošle sedmice, kada je čuo da su u Zrenjaninu i drugim gradovima u Srbiji organizovani kastinzi i fotografisanje, apelovao na devojke i roditelje da budu obazrivi jer su mnoge osobe, koje su već učestvovale na sličnim kastinzima, pronašle svoje fotografije na ruskom sajtu.

– Zasada sa sigurnošću znamo da su dva fotografa iz Subotice, putem preporuka, tražili devojke za fotografisanje. Plaćali su im po 2.000 dinara i uzimali im lične podatke, a fotografije su objavljene na sajtu "Anastasia date". To su moji sugrađani i ja ću tražiti da policija pokrene istragu. Došlo je do teške zloupotrebe tih devojaka samim tim što su njihove slike završile na tom sajtu, a one bi mogle da postanu i žrtve trgovine ljudima. U svakom slučaju, potencijalna opasnost postoji, a to se dogodilo u velikom broju gradova u Srbiji – kaže Jurić.

Među dokazima da su fotografije devojaka zloupotrebljene su "skrinšotovi" stranica tog sajta, na kojima je oko stotinak Subotičanki, starih od 18 do 44 godine. Grupa njih je fotografisana u avgustu 2015. godine u Dudovoj šumi u Subotici, a jedna od njih pristala je da nam ispriča kako je postala žrtva ove velike zloupotrebe, zbog čega sada živi u strahu.

– Drugarica mi je rekla da fotograf traži devojke za nekakvo umetničko delo, da prave mozaik portreta. Istina, bilo mi je sumnjivo jer je uporno tražio devojke, ali sam otišla na fotografisanje. Tražio nam je lične karte i uzeo podatke. Neke od devojaka su se i više puta fotografisale, ali nam nikada nije dostavio fotografije, iako je obećao, priča mlada Subotičanka i dodaje da više ne spava mirno:

"Plašim se da me neko ne zaustavi na ulici, da me ne gledaju drugim očima znajući da su moje slike na sajtu za upoznavanje. Sramota me je i da se na poslu sazna za slike i posumnja u moju moralnost, jer ja nisam takva devojka. Stidljiva sam i povučena."

Igoru Juriću se poverila i jedna devojka iz Zrenjanina koja je za sajt Fondacije "Tijana Jurić" ispričala da nije znala da je reč o prevari.

– Prijavila sam se na poziv "predstavi lepote Zrenjanina", koji je kružio internetom, i nisam mogla ni da naslutim da bi taj "kasting" mogao da me dovede u opasnost. Tek kada sam se slikala i otišla iz kafića, čula sam da je reč o prevari i da se taj događaj završio intevencijom policije, priča ova Zrenjaninka i dodaje:

"Mislila sam da stvarno žele da promovišu Zrenjanin. Popila sam kafu i otišla da me našminkaju. U međuvremenu je neki momak zapisao moje ime i prezime. Rečeno mi je da je fotograf Rus, da se sporazumevamo na engleskom. Dobila sam i papir na kom je bilo ispisano šta sve treba da kažem, dok me je devojka, koja je govorila srpski, snimala telefonom. Trebalo je da kažem ko sam, odakle dolazim, koliko imam godina i da se prijavljujem za kasting "Anastasia date", za agenciju koja u svom nazivu koristi i reč "Vojvodina". Tražili su i da kažem i ko je direktor, imenom i prezimenom."

Ova Zrenjaninka kaže da je pristala da javno ispriča šta se dogodilo kako bi upozorila druge devojke da ni u kom slučaju ne pristanu na ovakve stvari, koliko god one primamljivo zvučale.

Haos u kafiću posle provere na internetu

Zrenjaninka sa kojom smo razgovarali otkriva i kako je nastao haos u kafiću kada je intervenisala policija.

– Jedna od devojaka je na pomen naziva "Anastasia date" posumnjala o čemu se radi, otišla na internet da proveri i tada je nastao haos. Sve se to događala kada sam ja već otišla. I ja bih odmah zvala policiju, ali nisam znala o čemu se radi. Ljuta sam na sebe što sam nasela na tako nešto. Trebalo je da obratim pažnju – poručila je devojka iz Zrenjanina.

Blic
Foto: anastasiadate.com/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter