Izvor:
25.05.2016 u 01:39
0

HAOS U JAGODINI: „Tornado“ napravio OGROMNU ŠTETU

Olujno nevreme, praćeno kišom, gradom i jakim vetrom koje je danas zahvatilo Jagodinu i taj deo Pomoravlja, najveću štetu načinilo je u selu Dragocvet, gde su oštećeni krovovi na 35 kuća.

Nevreme je počelo oko 13:30 i trajalo je oko pola sata, a zatim se, zapadno od Jagodine, pojavio crni oblak u vidu pijavice. Taj vrtlog, sličan tornadu, kakvi nastaju kod takozvanih nestabilnih oluja, trajao je oko 15 minuta.

Kako je saopštila Informativna služba grada, u Dragocvetu, oko 10 km zapadno od Jagodine, srušeni su ili oštećeni krovovi na 35 kuća, a šteta je načinjena na plastenicima i poljoprivrednoj mehanizaciji.

"Na terenu su ekipe montera Elektrodistribucije i JKP ''Standard'' i pružaju pomoć, a obezbeđeni su najloni za pokrivanje kuća, kako u slučaju novih padavina šteta ne bi bila još veća", stoji u saopštenju.

Na terenu je, kako se navodi, i Komisija za procenu šteta "koja će utvrditi tačan obim oštećenja koja su domaćinstva pretrpela".

Predsednik Skupštine grada Dragan Marković-Palma, obećao je da će domaćinstvima Dragocveta šteta biti nadoknađena u građevinskom materijalu. On je dodao da se "Jagodina do sada nije susrela sa ovakvom prirodnom nepogodom i doživela oluju nalik tornadu".

Izor:Tanjug
Foto: Twitter/OsmehSaStavom

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter