Izvor:
28.01.2017 u 08:56
0

PLEMENITO: Kikinda se odužuje Ranku Žeravici!

Fondacija osnovana u čast legendarnog trenera uskoro će imati više sredstava zahvaljujući pre svega Rankovim zemljacima i glumcu Ivanu Bekjarevu

Ranko Žeravica, počasni građanin Kikinde i legendarni košarkaški trener, za života je, uvek i na svakom mestu, isticao privrženost rodnom Novom Miloševu, ali i Kikindi, u kojoj je proveo najlepše gimnazijske dane.

Da se njegovi zemljaci s dužnim poštovanjem odnose prema velikanu naše i svetske košarke, potvrđuje ideja da Kikinđani pomognu Fondaciji „Ranko Žeravica“.
Ivan Bekjarev, naš poznati glumac, izvešće 1. februara u Narodnom pozorištu predstavu „Ekser“. Ceo prihod biće uplaćen Fondaciji „Ranko Žeravica“. Bekjarev je veliki navijač Crvene zvezde, ali i poštovalac Ranka Žeravice. Ovo je još jedna prilika da se odužimo čika Ranku, koji je isticao da je Kikinda za njega najlepši grad na svetu – kaže Branislav Zrnić, član Skupštine KK Crvena zvezda i jedan od organizatora predstojeće pozorišne predstave.

Novomiloševčanin i Rankov sinovac Čedomir Žeravica otkriva da je Fondacija „Ranko Žeravica“ osnovana u martu prošle godine.
Urađen je idejni projekat za spomen-kompleks u Novom Miloševu. Predviđena je izgradnja košarkaškog terena, spomenik Ranku Žeravici, dečje igralište, kao i košarkaški teren. Ideja je da se svake godine organizuju revijalne utakmice, turniri i sportski kampovi. Kuća Ranka Žeravice biće pretvorena u muzej, a posetioci će moći da vide njegove predmete i stvari – navodi Žeravica.

Milosav Reljin, košarkaški učenik, saradnik i dugogodišnji prijatelj Ranka Žeravice, potvrđuje da je on iznad svega voleo svoj rodni grad.
Ranko zaslužuje naše divljenje i pažnju jer je o Kikindi govorio biranim rečima. Za života je s velikom radošću prihvatio da Međunarodni basket mini-festival ponese njegovo ime. I u poznim godinama pronalazio je slobodno vreme da poseti Kikindu i druži se s decom. Naročito se ponosio kad je pre nekoliko godina proglašen za počasnog građanina Kikinde – ispričao je Reljin.

Kurir
Foto: Facebook/ Fondacija Ranko Žeravica

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter