Izvor:
03.12.2016 u 16:48
0

STIGLI REZULTATI: Otkriveno koja je BOLEST POKOSILA DOKTORE u kruševačkoj bolnici!

Od 12 obolelih zdravstvenih radnika u kruševačkoj bolnici, kod petoro je izolovan virus malih boginja, pokazali su rezultati Instituta Torlak. Niko od pacijenata nije hospitalizovan, a u bolnici očekuju normalizaciju situacije tokom sledeće nedelje, prenosi RTS.

Sumnja se da je zaraza potekla od pacijenta koji je pre desetak dana primljen na bolničko lecenje u lošem stanju i ubrzo prebačen u niški Klinicki centar.

Svakako da je bolest uticala, ali u malom delu na rad bolnice s obzirom da je obolelo troje anesteziologa i pet radnika na anesteziji, aneasteticara. Smanjili smo operativni program – rekla je za RTS Vesna Stevic Gajić, direktorka Opšte bolnice u Kruševcu.

Dodaje da se normalizacija situacije očekuje sredinom sledeće nedelje.

Sve je počelo, kako kaže dodaje, pre pet dana kada je dobila informaciju da šestoro radnika nije došlo na posao zbog povišene telesne temperature.

Odmah smo obavestili epidemiološku službu o tome. Sledećeg dana na posao nije došlo još 12 osoba, zbog istih simptoma, a neki su dobili i osip po koži. Oni su pregledani u posebnoj prostoriji infektivnog odeljenja, a uzeta je krv od njih 13, koja je istog dana poslata na Institut za virusologiju “Torlak” – rekla je doktorka.

Prof. dr Žarko Ranković, direktor Infektivne klinike Kliničkog centra u Nišu, gde se leči kruševački pacijent, rekao je za Alo da je njegovo stanje od juče vidno bolje, kao i da je sa intenzivne nege prebačen na odeljenje.

U pitanju je mlađi muškarac. Prvo smo sumnjali na virus gripa, ali su rezultati analiza pokazali da nije. On i dalje nema definitivnu dijagnozu, jer se čekaju rezultati analiza krvi na rubeolu, morbile, mikoplazmu i hlamidiju. Ono što je najvažnije, on je sad u fazi oporavka – navodi prof. dr Ranković.

Tanjug
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter