Izvor:
10.12.2019 u 15:58
0

TOP NOVA GODINA U NOVOM SADU Koncerti na 50 lokacija za dočeke 2020. (VIDEO)

Jedinstven audio-vizuelni događaj, spoj vizuelne umetnosti i muzike, programi na 50 lokacija u gradu i koncerti na Trgu slobode, ono je što Novosađane i one koji dođu u Novi Sad očekuje za doček Nove godine i Srpske nove godine, 31. decembra i 13. januara.

Iz Fondacije Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021, koji zajedno sa Gradom Novi Sadom organizuju doček, kažu da je ideja, kao i prethodnih godina od kako EPK 2021 osmišljava program, da se doček ne svede samo na koncerte na trgu, već da ponude različite programe na desetine lokacija u gradu.

– Doček u Novom Sadu, gradu koji je sve bliži godini titule Evropske prestonice kulture, kombinuje visoku kulturu i čini je dostupnijom široj publici, sa popularnom, koju nastoji da predstavi na kvalitetan način, ne samo Novosađanima, nego i turistima, čime se šalje pozitivna slika o Novom Sadu – rekao je direktor Fondacije NS EPK 2021 Nemanja Milenković.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na konferenciji na kojoj je predstavljen program dočeka posebno je naglasio da on neće biti finansiran iz budžeta grada, već sponzorskim ugovorima.

– Doček neće biti finansiran iz budžeta grada, opet imamo jake sponzore, koji su se uključili, koji finansiraju i zahvalan sam svim kompanijama koje će podržati Doček Nove godine. Mi očekujemo od kompanija da budu društveno odgovorne i ništa više – rekao je Vučević.

Iz Fondacije Novi Sad EPK 2021 najavljuju koncerte domaćih, regionalnih i svetskih zvezda, najrazličitijih žanrova.

To su Bajaga i instruktori sa kvartetom i horom, Artan Lili, Mahmut Orhan, Let 3, Irkutska filharmonija sa solistima, Božo Vrećo i Camerata Academica, opera za decu „U cara Trojana kozije uši“, TAPAN Live Act,Lollobrigida, Elemental, Kralj Čačka, Dado Topić & Time After Time, Goran Trajkoski, Nolah Live, Dejan Petrović sa orkestrom, Svemirko, Biljana Krstić i Bistrik orkestar, prestava trupe Telo kao instrument, KabareBre, Letu štuke, Alitor, Ljubičice, Kinga Glik, Duc in Altum i drugi.

– Priznati umetnici iz zemlje i inostranstva će u oblasti video mapiranja, animacije, instalacije i druge forme vizuelne umetnosti i novih medija biti uključeni u kreativni koncept Dočeka. Muzički program svoju drugu polovinu pronalazi kroz intervencije u domenu umetničkog programa. Želimo da umesto koncerata, posetiocima ponudimo događaje, u punom smislu te reči – rekla je umetnička direktorka manifestacije Milica Stojšić.

Svi događaji u okviru Dočeka 2020. biće besplatni, u centru grada, na otvorenom i trajaće tokom čitavog dana, dok će Doček 7528. po srpskom kalendaru Svetog Save biti u zatvorenim prostorima, širom grada, u večernjim satima. Ulaznice po promotivnim cenama su u prodaji do 23. decembra i mogu se pronaći na prodajnim mestima Gigs Tix-a i na sajtu:

Nemanja Milenković je naglasio da je sav prošlogodišnji prihod od Dočeka, ostvaren od naplate ulaznica za pojedine programe, ove godine uložen u umetnike u Novom Sadu, studente Akademije umetnosti, katedre za vizuelne umetnosti FTN-a, ali i samostalne umetnike.

Sve informacije o izvođačima, satnici, lokacijama, prodaji ulaznica, kao i servisne informacije važne za sam dan oba dočeka biće na sajtu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter