Izvor:
06.12.2019 u 09:27
0

STRAVIČNO: Ukradena i peta kutija za pomoć Filipu Ivanoviću!

Naime, kutije su bile u prodavnicama, menjačnicama, bolnici, a ovakve situacije se iznova ponavljaju

Na Tviteru je šerovana vest kako je humanitarna kutija u kojoj je bio novac za Filipovo lečenje ukradena i to peti put po redu.

Naime, kutije su bile u prodavnicama, menjačnicama, bolnici, a ovakve situacije se iznova ponavljaju.

– Kako je moguće da smo se u ovo pretvorili, zapitala se jedna korisnica Tvitera.

Podsećamo, Filip je rođen 2010. godine kao zdravo dete. Detinjstvo je proveo bez odlazaka kod lekara, bezbrižno i srećno, uvek nasmejan i spreman za igru.

Prvi znaci bolesti ispoljili su se krajem aprila 2019. godine, kada su roditelji primetili izraslinu u levoj pazušnoj jami. Dan nakon toga, iz bolnice u Smederevu prebačen je na lečenje u Tiršovu bolnicu.

Nakon dve nedelje ležanja nije ustanovljena dijagnoza i roditelji na svoj zahtev prelaze na Institut za majku i dete. Odmah je odrađena biopsija i utvrđeno je da Filip boluje od Sinovijalnog sarkoma mekog tkiva. Odmah je započeta primena hemioterapija, ali nakon četiri ciklusa terapija tumor se vrlo malo smanjio. Predlog hirurga bila je amputacija ruke.

Filip je trenutno na lečenju u Frankfurtu gde prima ciljanu (regionalnu) terapiju, hemoembolizaciju. Lekari i porodica se nadaju da će se tumor dovoljno smanjiti, kako bi mogla da se izvrši operacija bez amputacije ruke.

Mole se svi humani i ljudi dobre volje da pomognu u prikupljanu novca za Filipov nastavak lečenja, operaciju i redovne kontrole koje iziskuju značajna sredstva.

Ukoliko želite da pomognete ovom detetu, možete to uraditi na sledeći način:

Za Filipov život! Budimo humani!

Pomozimo Filipu!

Espreso.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter