Izvor:
06.12.2019 u 01:32
0

IMALA JE MODRICE PO CELOM TELU: Maloj Nikolini dijagnostikovana leukemija! Majka moli za pomoć! (FOTO)

Iako su jedno vreme mislili da je dobro, Nikolini se bolest opet vratila….

Nikolina Gutić (5) iz Platičeva kod Rume se bori protiv teške bolesti, leukemije. Kako bi živela, mora da ode u Italiju na lečenje, a za to joj je potrebno 100.000 evra.

Marijana Gutić, majka ove drage devojčice se nalazi sa njom u Novom Sadu. Kako je rekla, njihova bitka traje od kada je Nikolina napunila dve godine.

Moje dete se razbolelo sa dve godine. Primetili smo da su počele da joj se pojavljuju modrice, i počela je lako da se umara. Kada je stigao nalaz krvi, doktor nas je odmah uputio u bolnicu gde smo za nekoliko dana čuli tu strašnu vest – priča Marijana.

Naime, devojčicina dijagnoza Akutna limfoblastna leukemija, a kada su roditelji čuli za dijagnozu, nisu mogli da dođu sebi danima.

Nisam mogla da verujem šta čujem, devet meseci se lečila u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i odmadine Vojvodine i još godinu i po pila citostatike. Tada joj se zdravstveno stanje popravilo, a onda su ponovo počeli slični simptomi i opet je počeo naš pakao – objašnjava majka.

Dodaje kako su ponovo otišli u bolnicu, a onda su opet čuli loše vesti.

Bila je dobro do oktobra, a kada smo je odveli u bolnicu, lekari su uradili sve analize, i ispostavilo se da se bolest vratila, to je bio novi šok za sve nas – dodaje očajna majka.

Kako je objasnila majka, Nikolina zna šta joj se dešava, kao i da će njeno lečenje trajati dugo. Takođe je svesna da će morati da ode u Italiju na transplataciju koštane srži.

Nikolina ne ide trenutno u vrtić i najviše joj nedostaje mlađi brat, kao i njeni drugari sa foklora koji su organizovali svoj godišnji koncert za Nikolinu – priča Marijana i dodaje kako to nije jedna akcija koja je bila organizovana za pomoć njenoj ćerci.

U Platićevu je organizovan turnir u fudbalu kako bi se skupio novac za Nikolinu i njen odlazak u Italiju. U Novom Sadu su za Nikolinu i Kostu, njenog druga kojeg isto očekuje transplantacija, organizovane brojene akcije. Svima sam zahvalna i srećna što se ljudi javljaju da pomognu. Ipak i dalje smo daleko od cifre od 100 000 evra, koliko očekujemo da će nam trebati za troškove lečenja – objašnjava majka.

Podsećamo, dok se Nikolina od prošlog meseca s teškom bolešću bori u bolnici, njene komšije su organizovale humanitarni sportski turnir za koji se prijavilo 26 ekipa.

Nikolini možemo da pomognemo uplatom na dinarski račun u Credit Agricole banci: 330-1200106066569-69, na ime Nikolina Gutić.

Izvor: epsreso.rs
Foto: espreso.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter