Izvor:
04.12.2019 u 13:00
0

UČENICE IZ VRANJA NA SVETSKOM ROBOTIČKOM TAKMIČENJU: Osvojile DRUGO MESTO za „Tehnički izazov“!

Učenice osmog razreda OŠ "Svetozar Marković" iz Vranja na svetskom robotičkom takmičenju "Make X" u kineskom gradu Guangdžouu osvojile su drugo mesto u kategoriji "Tehnički izazov", a čestita im je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

„Leonora i Anđela Ristić, su zajedno sa našim mladim šampionima na brojnim međunarodnim takmičenjima iz matematike, fizike i informatike, kao i njihovim mentorima, zvezde vodilje strateškog unapređenja digitalnog društva, posebno u oblasti obrazovanja“, istakla je Matić, poručivši da će to ministarstvo nastaviti da podržava razvoj mladih talenata, navodi se u saopštenju ministarstva.

„Naročito je važno podsticati mlade u inovativnim disciplinama kao što je robotika, koja ima potencijale za ogromno unapređenje brojnih oblasti kao što su urbanizam, ekologija, građevinarstvo, ali i medicina i mnoge druge. U tom smislu, privreda takođe treba da bude uključena u podršku naših talentovanih đaka“, poručila je državna sekretarka.

U generalnoj konkurenciji takmičenja sa temom „Čuvar grada“, na kojem je učestvovalo više od 200 timova iz celog sveta, ekipa Srbije zauzela je 48 mesto.

Mentor učenicama bio je nastavnik Saša Ristić, a učešće naših takmičara na evropskom i svetskom takmičenju, u okviru programa „Bitka za znanja" Fonda B92, omogućilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, u okviru programa podrške NVO – Međunarodna takmičenja u oblastima računarstva, informatike, matematike i fizike.

Tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter