Izvor:
09.11.2016 u 23:56
0

Budimo humani: Mladić (23) boluje od najteže bolesti, hitno potrebna operacija, evo kako možete pomoći!

Aleksandar Novaković je mladić star 23 godine koji je do početka ove godine živeo kao svi njegovi vršnjaci punim plućima. Međutim, kako počinje priču Aleksandrova sestra, doktorka Slađana Marković, problem je nastao kada je primetio izraslinu u desnoj pazušnoj jami veličine 6 cm.

– U martu je izvršena operacija, a u aprilu je dijagnostifikovan jedan od najmalignijih limfoma, karcinom limfnih žlezda koji se najbrže širi, Burkit limfom. Ubrzo je hospitalizovan na hematologiji KBC Bezanijska Kosa, nakon čega mu je određeno lečenje u trajanju od osam ciklusa hemioterapije po HyperCVAD protokolu. U početku terapije je podnosio dobro, međutim vremenom organizam mu je slabio i u toku četvrtog ciklusa došlo je do komplikacija, srce je počelo da popušta. Odlučili smo da potražimo savet najboljeg stručnjaka u toj oblasti, kontaktirali smo prof. Basaru iz Nemačke, koja je prihvatila da nastavi njegovo lečenje u bolnici Malteser Krankenhaus St.Franziskus u Flenzburgu. Stigao je predračun iz bolnice na 60.000 evra koliko je neophodno za nastavak lečenja a u to spada četiri ciklusa hemioterapije, imunoterapija i lečenje matičnim ćelijama – kaže Slađana.

Ona kaže i da ona i brat potiču iz skromne porodice.

– Roditelji su nam penzioneri. Ja sam lekar na specijalizaciji. Početkom godine sam ostala bez posla. Zato pozivam sve dobre ljude da pomognu. Raznim humanitarnim akcijama, koje možete pogledati na facebook stranici "Apel za pomoć Novaković Aleksandru" , i uz pomoć rodbine i prijatelja sakupljeno je 20.000 evra i uplaćeno u bolnicu u Flenzburgu, zato što je početkom novembra hitno morao da krene sa sledećim ciklusom HT.

On je primljen na bolničko lečenje u bolnici Malteser, gde trenutno prima peti ciklus hemioterapije i imunoterapiju i oseća se dobro. Za nastavak lečenja neophodno je sakupiti još 40.000 evra. Vremena je ostalo malo a Aleksandar nema vremena za čekanje – apeluje Slađana.

Novčana sredstva za pomoć Aleksandru Novakoviću mogu se uplatiti na račun Banka Intesa:

Dinarski:160-5100102778521-73

Devizni: RS35-160-5130202209660

Ili slanjem brojeva 197 SMS-om na broj 3030 fondacija "Budi Human".

Blic
Foto: facebook.com/groups/341945809487914/?ref=br_rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter