Izvor:
22.11.2019 u 18:41
0

VESIĆ: Ponosan sam što će Beograd biti domaćin SP u atletici! (VIDEO)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, posle dobijanja organizacije Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici 2022. godine, rekao je da je ponosan što je sprskoj prestonici ukazano takvo poverenje.

Ovo je značajno za našu zemlju, grad, za naš sport. Biti domaćin Svetskog prvenstva u atletici, bilo ono na otvorenom ili u dvorani, znači biti domaćim medijski najeksponiranjeg sportskog događaja na svetu posle Olimpijskih igara i Svetskog prvenatva u fudbalu. Bićemo domaćini najboljim atletičarima koji će u naš grad doći iz preko 200 zemalja, a to znači da će prenos ići u više od 200 zemalja, a svaki prenos će počinjati spotom iz Srbije – rekao je Vesić posle dobijanja organizacije.

Vesić je naveo i da će Beograd ovim takmičenjem, koje će trajati tri dana, dobiti šansu za veliku promociju, a to pokazuje koliko je velika pobeda to što je srpska prestonica dobila svetski šampionat.

Zahvalan sam predsedniku Vučiću koji je podržao projekat, Vlada je dala garancije, mi smo kao grad stali iza projekta i Atletskom savezu na čelu sa Veselinom Jevrosimovićem, koji pokazuje šta znači kada neko sposoban dođe u sport u kojem nismo imali uspeha, kako posle više decenija imamo uspeha u atletici – rekao je Vesić i dodao da je Beograd spreman za organizaciju ovog takmičenja.

Naveo je da Beograd ima u ovom trenutku više od 100 hotela, a za dve godine ćemo biče ih još desetak.

Beograd je organizaciono spreman, bili smo domaćini mnogih velikih takmičenja. Bićemo domaćini u Areni, koja je jedna od najboljih dvorana u ovom delu Evrope. Naš aerodrom i svi drugi turistički potencijali su spremni. Ovo će biti velika promocija ne samo srpskog sporta, već i naše zemlje i kulture. Posebno sam ponosan što smo dobili orgnizaciju ovog SP – kazao je zamenik gradonačelnika.

Beograd je bio domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine, kada su postavljeni standardi u organizaciji, a Vesić smatra da glavni grad može da podigne lestvicu 2022. godine u tom segmentu.

Vesić je kazao da se organizacija velikog sportskog događaja ne dobija dok oni koji odlučuju nisu potpuno uvereni da je zemlja ekonomski i politički stabilna, te zaključio da je to što je Beograd domaćin SP 2022. dokaz da je "Srbija politički i ekonomski stabilna i da to ceo svet vidi".

Podsetio je da je u poslednjih šest godina Beograd svake godine organizovao neko velikio takmičenje.

Siguran sam da će ovaj događaj nadmašiti 2017 – rekao je Vesić i primetio da nije lako dobiti organizaciju SP, uporedivši s brojem velikih takmičenja koja je organizovala Jugoslavija, a koja je bila mnogo veća od Srbije.

To je velika čast za nas i Beograd. Potrudićemo se da opravdamo poverenje i da organizacija SP u atletici u dvorani bude naša ulaznica da dobijemo neka druga prvenstva u drugim sportovima i da Beograd postane sportska prestonica ovog dela Evrope – zaključio je Vesić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter