Izvor:
18.11.2019 u 17:54
0

SRPSKI STUDENTI HITNO EVAKUISANI IZ PAKLA Grupa od 10 akademaca napustila Hongkong!

Protesti u Hongkongu ne jenjavaju, a u žarištu sukoba našli su se i studenti iz Srbije, od kojih niko nije povređen, rekao je otac jednog od studenata.

Saša Moderc, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu i otac jednog od 10 studenata koji su se našli u Kini u vreme demonstracija, rekao je za televiziju Prva da su svi srpski studenti izvedeni iz kampusa pod policijskom pratnjom, sprovedeni u bezbedan hotel, a zatim upućeni na aerodrom.

"Oni nisu videli ništa od svega što se dešava tamo, jer su se po savetu kineskih kolega, sklanjali od demonstracija", kaže Moderc i dodaje da niko od srpskih studenata nije povređen.

Njihov dolazak u Beograd ocekuje se veceras oko 22 sata, prenosi B92.

Policija u Hongkongu je i danas koristila suzavac i gumene metke da bi zadržala stotine demonstranata koji su pokušali da izađu iz kompleksa Politehničkog univerziteta.

Tokom noći povređeno je oko 40 ljudi.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter