Izvor:
14.11.2019 u 21:19
0

AKO NISTE PLATILI POREZ NA IMPVINU: SUTRA je poslednji rok za plaćanje!

Rok za uplatu četvrte rate godisnjeg poreza na imovinu koji se plaća na osnovu rešenja za 2019. godinu ističe sutra.

Porez se plaća na osnovu rešenja koje su obveznicima izdali organi jedinica lokalne samouprave – gradova i opština.

Prema Zakonu o porezima na imovinu, ovaj porez plaća se na nepokretnosti i to na pravo svojine na zemljištu površine preko 10 ari, pravo zakupa, odnosno korišćenja, stana ili kuće za stanovanje, konstituisano u korist fizičkog lica, kao i pravo korišćenja građevinskog zemljišta površine preko 10 ari u skladu sa zakonom kojim se uređuje pravni režim građevinskog zemljišta.

Osnov za naplatu poreza na imovinu je i pravo korišćenja nepokretnosti u javnoj svojini od strane imaoca ovog prava, korišćeenje nepokretnosti u javnoj svojini od strane korisnika nepokretnosti, u skladu sa zakonom kojim se uređuje javna svojina.

Poreski obveznici su i imaoci državine nepokretnosti na kojoj imalac prava svojine nije poznat ili nije određen, odnosno oni koji imaju državinu na javnoj nepokretnosti bez pravnog osnova, kao i lica koji ostvaruju pravo državine i korišćenje nepokretnosti po osnovu ugovora o finansijskom lizingu.

Tanjug.rs
Foto: youtube/printscreen/

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter